Persoonlijke verhalen

Vriendin 51: Jolien kreeg als pleegmoeder weer zin in het leven

‘Ik ben dankbaar dat ik voor mijn pleegkinderen mag zorgen’

Toen Jolien (34) en Mark (38) te horen kregen dat ze geen kinderen konden krijgen, stortte Joliens wereld in. Ze dacht dat ze nooit meer gelukkig kon worden. Totdat ze zich aanmeldde als pleegouder. Ze is nu pleegmoeder van 4 kinderen en geniet weer met volle teugen van het leven.

Jolien: “Als ik ’s avonds de deuren van de kinderkamers achter me dichttrek, voel ik me intens gelukkig. Dat had ik 2 jaar geleden niet kunnen bedenken. Toen had ik absoluut geen zin meer in het leven. Alles was somber en zwart en zelfs mijn relatie met Mark stond op springen. Het was 10 jaar eerder zo mooi begonnen. We ontmoetten elkaar in Roemenië, waar ik mijn ouders hielp in hun kindertehuis. In 2004 zijn we getrouwd en we zijn samen in Roemenië gaan wonen. Mark wist dat het mijn droom was om jong moeder te worden, en toen mijn verlangen naar een kind steeds sterker werd, schoven we de voorbehoedsmiddelen opzij.”

Lees het hele verhaal van Jolien in Vriendin 51 en praat mee op ons forum.

Reageer op dit artikel

Ben jij ook pleegmoeder?

Nee

Maar ik herken het verhaal helemaal omdat ik dit zelf ook heel lange tijd heb gehad en veel mensen het niet begrijpen maar het gemis blijft altijd en daarom kan ik me heel goed voorstellen dat Jolien nu dolgelukkig is met haar gezin
heel veel geluk gewenst !!!

Instagram