Persoonlijke verhalen

Vriendin 43: Wendy kreeg tegen alle verwachtingen in een tweeling

Op de wachtlijst voor ICSI en ineens tóch zwanger

Wendy (30) en haar vriend Jurgen zagen een toekomst met kinderen helemaal voor zich. Maar Wendy raakte maar niet zwanger. “De paniek sloeg me om het hart. Zouden we dan nooit kinderen krijgen?” Midden in het hele medische traject gebeurde het wonder…

Wendy: “Jurgen en ik wisten al snel van elkaar dat we graag kinderen wilden. Hij is een echte kindermagneet, hij kan heel goed met ze omgaan. Hij is groot en breed, dus als we ergens komen waar kinderen zijn, klimmen er altijd wel een paar op zijn rug. Ik zag hem helemaal zitten als de vader van mijn kinderen. We waren vier jaar bij elkaar toen we samen besloten om aan kinderen te beginnen. Toen ik na een paar maanden proberen nog niet zwanger was, bleek dat Jurgen al die tijd al een voorgevoel had gehad. ‘Het zou mij niet verbazen als het bij mij niet goed zit’, zei hij. Met een thuistest die we op internet kochten, heeft hij toen zelf zijn zaad getest. Volgens die test was de kwaliteit niet heel goed. Dus belden we de huisarts. Die had nog nooit van zo’n thuistest gehoord, maar nam ons wel meteen serieus. Jurgen moest zaad inleveren, dat werd beoordeeld in het ziekenhuis. En inderdaad: het was niet heel goed, maar wél net goed genoeg voor ICSI, zeiden ze. Dat is een behandeling waarbij één zaadcel rechtstreeks in een eicel wordt geïnjecteerd.”

Lees het hele verhaal van Wendy in Vriendin 43 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Verliep jouw zwangerschap ook op een bijzondere manier?

Ja,....

Ja, want na 12 keer KI en bij de 2e keer IVF bleek ik inderdaad zwanger. Onze dochter is nu 16 jaar.

Ja,....

Na 2 ICSI-trajecten (waarvan 1 mislukt en 1 afgebroken), kwam ik in contact met een acupuncturist. Dit was half juni 2012. Half augustus 2012 testte ik positief. Wat een wonder! Ik ben ontzettend dankbaar dat ik moeder heb mogen worden van mijn zoontje :inlove:

Ja,....

Elke zwangerschap is heel bijzonder…

Instagram