Persoonlijke verhalen

Vriendin 42: Trees zorgde als een moeder voor haar moeder

“Angst beheerste mijn moeders hele leven”

Na de dood van haar vader bleef de moeder van Trees op foute mannen vallen. Ze zwierf met haar en haar broertje van woning naar woning. Trees probeerde haar moeder te behoeden voor het ongeluk en zorgde zo als kind al voor haar moeder.

Trees vertelt dat haar moeder tijdens haar leven vaak in zeven sloten tegelijk liep. “Ik denk dat ze net als haar broers en zussen een leuk huis op een vaste plek wilde, maar dat is haar nooit gelukt. Als ze een man een paar weken kende, dacht ze: die is wel leuk, daar gaan we wonen.

In die zoektocht naar geluk nam ze mij en mijn broertje op sleeptouw. Aangezien ze altijd op mannen viel die niet deugden, waren we vaak na een paar maanden weer vertrokken. Toen ik eens een formulier van de afdeling Bevolking zag, las ik dat ik op meer dan dertig verschillende plekken heb gewoond. Niet normaal, toch? Veel herinneringen uit die turbulente periode ben ik kwijt.”

Lees het hele verhaal van Trees in Vriendin 42 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Hoe vaak ben jij verhuisd in je leven?

Heel vaak

Ben nu voor de 9-de keer aan het verhuizen naar weer een tijdelijk huis. Hierna hoop ik een heerlijk huis te vinden waar ik de rest van mijn leven kan blijven wonen.

Nog nooit

Ik ben nog nooit verhuisd. Tenminste niet als volwassene. Als kind 2x met mijn ouders. Nu ben ik wel van plan om te verhuizen omdat onze buurt steeds meer achteruit gaat en mijn Libanse buurvrouw mij het leven zuur maakt en ik niet meer fatsoenlijk over straat kan zonder te worden uitgescholden!!(6) Te triest dat ik om deze reden wil/moet verhuizen:'(

Heel vaak

Te vaak

Heel vaak

veel in het buitenland gewoond

Heel vaak

Ik ben zo`n 6 keer verhuisd in mijn jeugd, en ik heb 4 verschillende scholen gehad. 1 x door de scheiding van mijn ouders dus niet een bepaald leuke jeugd gehad. 🙁 Ik hoop dat ik mijn kinderen dit kan besparen.:inlove:

Een paar keer

Ik ben na 23 jaar ergens gewoond te hebben, voor mijn man verhuisd naar een iets groter huis dicht bij het centrum van mijn woonplaats. Toen ik er 6 weken woonde kwam ik er achter dat hij (na een huwelijk van 27 jaar) al 3 maanden een verhouding had met een andere vrouw, dus kon ik het huis weer te koop zetten en verhuizen naar een huurhuis.

Heel vaak

Ik woon nu in mijn 12e huis..:D Eerst groeide ons eigen gezin een aantal keer haha, daarna gingen mn ouders scheiden, economische crisis, betere tijden, zelf scheiden, weer samenwonen….hmmm haha lijkt ellendig viel allemaal best mee. En het is niet zeker dat ik hier blijf wonen…zou best nog eens naar Spanje willen..:D

Instagram