Persoonlijke verhalen

Vriendin 38: ‘Mijn droomman gaat trouwen, maar niet met mij’

Als Kirsten (28) Joost tegenkomt, valt ze als een blok voor hem. Alleen hij niet voor haar. Wel worden ze beste vrienden. ”Ik bleef hoop houden, totdat hij belde: ‘Ik heb Marloes ten huwelijk gevraagd!’ De hele avond heb ik gehuild: Nu was het definitief.”

Kirsten: “Al tien jaar ben ik verliefd op mijn allerbeste maatje Joost. Hij heeft geen idee van mijn gevoelens voor hem. Ik heb hem nooit iets verteld, omdat Joost lang geleden eens tegen me zei dat hij blij is dat hij een vriendin heeft voor wie hij geen gevoelens heeft. Verliefdheid maakt alles tenslotte zo complex. Hij moest eens weten dat ik precies weet hoe lastig dat is. Over een paar weken trouwt hij. Met een vrouw die totaal niet bij hem past – vind ik. Ze is al jaren zijn vriendin en ik kijk al jaren aan de zijlijn toe hoe zij het leven leidt dat ik eigenlijk had willen hebben. Toen Joost me vroeg getuige te zijn op zijn huwelijk, aarzelde ik geen moment. Natuurlijk zei ik ja. Maar wat zie ik op tegen deze dag, waarna het voorgoed te laat zal zijn om Joost te vertellen over mijn ware gevoelens.”
 

‘Nog voor de zon opkwam, was ik stapelverliefd op Joost’

 

Enorm flirten 
“Ik leerde Joost kennen tijdens een avondje in de kroeg. Hij zat, net als ik, nog op school en was die avond uit met zijn vrienden. Omdat zij precies met vier jongens waren en wij met vier meiden, trokken we automatisch naar elkaar toe. Het was supergezellig. Tussen de drie jongens en mijn vriendinnen was er meteen een klik. Joost en ik bleven ‘over’. En daar was ik blij mee, want Joost was helemaal mijn type. Lang, donker, een goedgebouwd lichaam en een lieve, zachte uitstraling. Ik stond meteen in de flirtstand en ging ervoor. Maar dat ik niet zijn type was, werd me algauw duidelijk. In de kroeg blevenzijn ogen rusten op kleine, stevige vrouwen. Daar kwam ik met mijn lange, dunne lijf duidelijk niet bij in de buurt. Ik baalde ervan, want ik voelde me meteen enorm op mijn gemak bij Joost. Niet alleen zijn uiterlijk stond me aan, we hadden ook genoeg gespreksstof. Joost en ik lachten wat af die avond en nacht en nog voor de zon opkwam, was ik stapelverliefd op hem. Joost was helaas volledig ongevoelig voor mijn charmes. Ik deed enorm mijn best zijn aandacht te trekken en met hem te flirten, maar hij hapte niet toe. Hij wees me zelfs vrouwen aan in de kroeg die hij aantrekkelijk vond.In plaats van die avond naar huis te gaan met deze wereldvent, wisselden we telefoonnummers uit en beloofden elkaar snel weer te zien. Die avond was wel het begin van onze hechte vriendschap.”

Glunderen 
“Joost is echt mijn maatje. Wat vrouwen normaal gesproken met hun vriendinnen bespreken, bespreek ik met hem. Hij gaat mee de stad in als ik nieuwe kleding nodig heb en vangt me op als ik weer eens een relatie heb beëindigd. Alleen is ook maar alleen en omdat er van Joost niets te verwachten valt op dat gebied, stort ik me elke keer weer vol overgave in het daten. Maar hoe ik ook zoek, niemand geeft me hetzelfde gevoel als hij. En daarom is er niemand goed genoeg of komt ook maar in de buurt van serieus relatiemateriaal.''

Herken je Kirstens verhaal en wil je reageren of zelf je verhaal vertellen? Praat mee op ons forum.

Lees het hele verhaal van Kirsten in Vriendin 38.

Reageer op dit artikel

Tulpje88

Wauw, even serieus heb ik dit verhaal nou echt gelezen zojuist in de vriendin?! Lieve, lieve Kirsten zorg er alsjeblieft voor dat je zo snel mogelijk uit zijn leven verdwijnt. Je idealiseert hem maar. Niemand is zoals hij, nee jij wilt dat niemand is zoals hem. Wat doe je jezelf aan? Over 5 jaar ga je terug kijken op deze periode met heel veel spijt. Misschien heb je het een jaar moeilijk maar daarna zal alles makkelijker worden. Liever 1 keer veel pijn dan elke dag moeten lijden en langzaam ‘sterven’!!

Beantwoorden

Instagram