Persoonlijke verhalen

Vriendin 38: Anousha Nzume heeft zichzelf eindelijk geaccepteerd

‘Ik was altijd al ‘anders’’

Actrice, cabaretière en schrijfster Anousha Nzume (45) schittert sinds afgelopen week in de nieuwe RTL-serie Nieuwe buren. Ze zit lekker in haar vel, maar dat is weleens anders geweest. Ze werd geconfronteerd met racisme, verloor een kindje en kreeg een depressie. Aan Vriendin vertelt ze hoe ze alles overwon. “Ik ben open en praat veel, maar ik ben altijd op mijn hoede.”

Je hebt een Russische moeder en een vader uit Kameroen. Wat voor opvoeding bracht die exotische combinatie met zich mee?
“Ik ben geboren in Moskou en kwam op mijn vierde naar Nederland. Een jaar later gingen mijn ouders uit elkaar, omdat mijn vader graag terug wilde naar zijn land. Hoewel mijn moeder al ruim 40 jaar in Nederland woont, heb ik een ontzettend Russische opvoeding gekregen: ambitieus, met veel verantwoordelijkheden. Ik werd als kind behandeld als een soort volwassene, zeg maar. Als alles goed ging, mocht ik veel, maar dan moest ik wel resultaat leveren: op school, in sport, met muziek… Mijn moeder was niet streng, maar het was wel nogal strak allemaal.”

Reageer op dit artikel

Kende jij Anousha Nzume al?

Instagram