Persoonlijke verhalen

Vriendin 37: Amy werd weggepest van haar werk

‘Zo ver laat ik het nooit meer komen’

De vakanties zijn voorbij, iedereen is weer aan het werk. Dat betekent dat voor velen ook het pestseizoen is geopend. Amy (36) werd een jaar lang gepest op haar werk. Tot ze het niet meer aankon.

“Ik ben altijd een harde werker geweest, het type ‘niet lullen, maar poetsen’. Een verkoper in hart en nieren. Dus toen op mijn werk de targets werden aangescherpt en we nog meer software moesten verkopen, zag ik dat als een uitdaging. Bij mij staat eerlijkheid hoog in het vaandel. Ik kan er niet tegen als mensen liegen en bedriegen. Dat is ongebruikelijk in een commercieel bedrijf waar koste wat het kost geld verdiend moet worden. Dat dat verkopen niet altijd eerlijk ging, vonden mijn collega’s niet zo
belangrijk. Ik wel.” Bedreigend “Het begon allemaal bij een reorganisatie. Het team waarin ik werkte,
werd verdeeld over twee bestaande teams. Ik zou, samen met een andere manager, de teams gaan
aansturen. Ik werkte toen anderhalf jaar bij dit bedrijf en had al goed kunnen laten zien wat ik kon. Dus toen ik gevraagd werd voor deze functie, ging ik daar maar wat graag op in: ik wilde groeien. En bovendien: ik vind het leuk om andere mensen iets te leren, om kennis door te geven.

Ik had er vertrouwen in dat het goed zou gaan in dit team, omdat ik met de andere manager heel erg
op één lijn zat: we wilden allebei dat er eerlijk verkocht zou worden. En we vonden ook dat iedereen integer moest werken. Dat betekent ook dat je soms iets harder moet werken om een resultaat te bereiken. Voortaan werd iedereen, ook ik, op provisiebasis uitbetaald. Hoe meer je verkocht, hoe meer je verdiende. Ik snapte best dat niet iedereen heel enthousiast was over deze nieuwe werkwijze.
Mensen moeten altijd even wennen aan een nieuwe situatie, maar ik ging ervoor en haalde vaak mijn targets, en soms zelfs meer. Dat werd me door mijn collega’s niet in dank afgenomen.

Lees het hele verhaal in Vriendin 37 en praat mee op het forum. 

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Ben jij wel eens gepest op werk?

Ja, en toen..

kreeg ik een zware depressie 🙁

Instagram