Persoonlijke verhalen

Vriendin 36: Els’ man, de Haagse juwelier Ruud Stratmann, kwam om bij een overval

‘Onze toekomst, mijn veiligheid, álles is weg’

Bij een roofoverval op hun Haagse juwelierszaak vorig jaar kwam Ruud, de man van Els (48), om het leven. Haar leven en dat van hun kinderen was verwoest. Voorzichtig pakt ze de draad weer op, al mist ze haar grote liefde ontzettend. “Het doet pijn als ik vaders met kinderen zie, wat had ik dat Janneke en haar papa ook gegund.”

“Waarom huil ik nu niet? Waarom schreeuw ik niet? Waarom word ik niet gek? Ruud en ik hadden het er weleens over gehad hoe het zou zijn als één van ons dood zou zijn. Bij het idee alleen al werd mijn keel dichtgeknepen en voelde ik paniek opkomen. Dus besloten we gewoon niet dood te gaan. Maar als op 25 april 2012 de arts me vol medeleven vertelt dat ze niets meer voor Ruud kunnen doen, dat hij eigenlijk al dood was toen hij in het ziekenhuis kwam, lukt het me rustig te blijven. Ik voel me verdoofd en wil naar Ruud toe.”

Lees het hele interview met Els in Vriendin 36 en praat mee op het forum.
 

Reageer op dit artikel

Ben jij ook je man verloren?

Ja

na 7 jaar heb ik mijn leven nog steeds niet op een rijtje

Ja

In 2005 mijn man verloren aan kanker, bleef achter met 2 kids van 1 en 3 jaar. Kan zeggen dat ik weer helemaal happy ben met mijn vriend en “onze” 4 kids. Had ik toen niet durven dromen….

Nee

ik heb het verhaal gelezen, Heftig hoor. Ze doet het goed op haar manier van hiermee omgaan.

Instagram