Persoonlijke verhalen

Vriendin 34: Als het kon, zou Tiffany de klok terugdraaien

“Ik heb spijt van mijn scheiding”

Tiffany (34) scheidde anderhalf jaar geleden van haar man Rolf (36). Nu realiseert ze zich dat ze misschien niet alles gedaan heeft om een breuk te voorkomen en heeft ze spijt.

"We hadden bijna elke dag ruzie: over de opvoeding, over dat Rolf laat thuis was, over dat hij vond dat ik te veel geld uitgaf, over hoe hij omging met mijn familie, over dat hij de kat geen eten had gegeven – het kon overal over gaan. Vaak duurde één ruzie meerdere dagen. De sfeer in huis was gespannen. Ik was blij als Rolf naar zijn werk was en ik voelde een knoop in mijn maag als hij thuiskwam. Hij hoefde maar íets te zeggen, of ik ontplofte. En andersom.

Onze relatie werd steeds slechter en allebei deden we te weinig om het tij te keren. Nu, achteraf, denk ik wel eens: we hadden toen moeten ingrijpen, het was nog niet te laat. Onze relatie was nog te redden. We hadden een relatietherapeut moeten raadplegen, of desnoods vrienden of familie in vertrouwen moeten nemen. Maar dat deden we niet."

Lees het hele verhaal van Tiffany in Vriendin 34 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Ben jij gescheiden?

Ja, en dat is ook maar beter

Ik vind ook dat sommige mensen er te weinig aan doen en te snel gaan scheiden. Er is overal wel eens wat en een huwelijk/relatie is hard werken en goed/veel praten.
Mijn huwelijk was geen redden aan ik heb jaren lang alles geprobeerd, er was veel te veel mis. Van vreemdgaan tot mishandeling geestelijk en lichaamelijk. Ik heb dus de enige juiste keuze moeten en kunnen maken.

Ja, en dat is ook maar beter

gelukkig had ik het licht gezien en ben gescheiden ,,ik had na 15 jaar eindelijk de moed gevonden om een scheiding aan te vragen

Ja, en dat is ook maar beter

Soms werkt een relatie helemaal niet en het was uiteindelijk voor de kinderen veel beter om uit elkaar te gaan. Moeilijk, maar zeker de betere oplossing.

Nee, gelukkig niet

We zijn nu bijna 2 jaar getrouwd en t gaat goed. Voorlopig nog geen scheidingspapieren voor ons. Maar als t niet meer zou gaan samen, om wat voor reden dan ook, dan is een scheiding natuurlijk een oplossing voor iedereen. Want niemand is gebaat bij stress.

Ja, en dat is ook maar beter

geen moment spijt gehad! Dat had ik eerder moeten doen.

Ja, en dat is ook maar beter

Ja, had ik achteraf gezien veel eerder moeten doen. Ben nu al weer 10 jaar gelukkig getrouwd met mijn huidige man.

Ja, en dat is ook maar beter

Ik heb ongeveer 4 jaar geprobeerd mijn huwelijk te redden, zelfs therapieen en een tijdelijke breuk om overnieuw te beginnen. Maar mijn ex wilde niet, was manisch depressief en voelde zich alleen goed met ene joint op z’n mond. Uiteindelijk heb ik het opgegeven en ben gegaan, nu denk ik dat ik deze stap veel eerder had moeten zetten, al denk ik soms ook dat mensen wel heel snel gaan scheiden, en soms echt langer hadden moet vecten voor hun relatie.
Ik en mijn kinderen hebben het goed nu en zijn gelukkig, en dat is wat het belangrijkste is….

Nee, gelukkig niet

Het leven is geven en nemen. Dat is ook zo in een huwelijk. Praat voor je huwelijk al over wat je wel en wat je niet wil. Maak goede afspraken over huis, geld, sex, over de opvoeding van eventuele kinderen en de verzorging van huisdieren. Als er kinderen zijn praat dan over scholing, zakgeld, vakantie en wat je doet als je kind gehandicapt blijkt te zijn. Dus vooral praten, praten, praten. Als je boos bent, wacht dan even als je net thuiskomt, eet of drink eerst wat en probeer daarna rustig uit te leggen wat je probleem is. Doe samen leuke dingen, maar ook alleen of met eigen vriend(in). Wij hebben deze regels altijd voor ogen gehad en zijn nu al 38 jaar heel gelukkig getrouwd.

Ja, en dat is ook maar beter

Nu is het miss wel beter maar, toen mijn man ons verliet ging mijn wereld ten onder mijn man was echt mijn alles Hield veel meer van hem dan van onze 5 kinderen, helaas was dat niet wederzijds. Toen hij wegging bleek hij al jaren iemand anders te hebben en heeft hij voor haar gekozen ….

Instagram