Persoonlijke verhalen

Vriendin 32: Annelies is koopverslaafd

‘Als ik me ongelukkig voel, vlucht ik de stad in: ik móet iets kopen’

Het probleem van Annelies (28) is dat ze geen maat kan houden. En al die impulsaankopen kan ze zich eigenlijk niet veroorloven. Zeker niet nu ze met haar vriend Dan (30) wil gaan samenwonen. “Ik zal moeten opbiechten dat ik geen cent spaartegoed heb. Wat zal hij teleurgesteld zijn in mij.”

Annelies: “De smoes ‘O, die blouse? Die heb ik al jaren’ heb ik al zo vaak gebruikt. Net gekochte kleding verstop ik steevast in de fietstas. Om die, als mijn vriend Dan niet bij me slaapt, tevoorschijn te halen. Als mensen vragen of ik iets nieuws aan heb, of nieuwe woonaccessoires heb gekocht, lieg ik glashard. Ik beweer dat het ‘aankopen uit een ver verleden’ zijn, of ik zeg iets over waanzinnige uitverkoopjes voor de helft van de helft van de helft. Omdat ik me schaam…

Mijn probleem is dat ik geen maat kan houden. Zelfs in goedkope winkels als Action sla ik door. Waar vriendinnen misschien een paar euro kwijt zijn aan chocola en allesreiniger, reken ik al gauw veertig euro af. Dan heb ik hoeslakens én cadeautjes én kaarsen én snoep én badschuim gekocht.

Zo gaat het ook bij de Lidl. Naast de wekelijkse boodschappen neus ik ook graag op de non-foodafdeling. Ook hier vind ik alles even leuk en ligt het al in mijn mandje voordat ik heb nagedacht of ik het echt nodig heb. Skipully’s, terwijl ik niks met wintersport heb. Legpuzzels van dertig stukjes, terwijl ik zelf geen kinderen heb en mijn nichtje net zes maanden is.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 32 en lees mee op het forum. 

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Hoe vaak winkel jij per maand?

Instagram