Persoonlijke verhalen

Vriendin 30: Marijke is ongewild kinderloos

‘Voordat ik het goed en wel in de gaten had, zaten we ineens midden in een medisch circus’

Marijke (44), getrouwd met Erik (53) en stiefmoeder van Evelien (17), is ongewild kinderloos. Na jarenlang ‘proberen’ wil ze nu haar onvervulde kinderwens accepteren. Onlangs verscheen haar boek Waterkind. “Het is nu de hoogste tijd om de andere leuke dingen in het leven op te pakken.”

Marijke: “Eigenlijk was ik als twintiger niet zo bezig met het krijgen van kinderen. In plaats daarvan wilde ik reizen, dingen meemaken, iets van de wereld zien. Ik was single en deed waar ik zelf zin in had. Ondertussen werkte ik als adjunct-hoofdredacteur voor verschillende vrouwenbladen. Pas toen ik op mijn 29ste tante werd, begonnen bij mij de hormonen wat op te spelen. Al zag ik het zelf zwanger worden en bevallen niet zo zitten. Dat leek me eng. Grappend zei ik altijd: ‘Geef mij maar de rol van de man.’ Ik was dertig toen ik de liefde van mijn leven tegenkwam, Erik. Hij had al een dochtertje van twee, Evelien. Een schat van een kind. Vrolijk, mooi gezichtje, blonde haartjes. Zij maakte vrijwel meteen iets bij me los. Ik kreeg moedergevoelens. Het leek me fantastisch om samen met Erik nóg zo’n mooi kindje te krijgen. Maar dan eentje die uit mijn eigen buik zou komen. Van hem hoefde dat niet zo nodig, hij vond één kind genoeg. Toch ging hij overstag omdat hij ook wel zag dat ik het echt graag wilde. Maar zwanger werd ik niet.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 30 en praat mee op het forum.  

Winnen! We mogen het boek van Marijke winnen. Kijk hier hoe je kans maakt. 

Reageer op dit artikel

Ben jij net als Marijke ongewild kinderloos? Hoe ga jij daarmee om?

Ja, ik..

ben ook ongewild kinderloos. Wij zijn nu 57 jaar en 54 jaar oud. Wij gaan er nu goed mee om, van alles leuk doen met twee├źn. In het verleden hadden we veel kinderen te logeren. Gelukkig zijn we heel erg naar elkaar gegroeid. Wij hebben veel gedokterd maar op een gegeven ogenblik kon ik niet meer we zijn gestopt. Een paar jaar later kwam ik ook nog op mijn 38ste in de overgang. Toen was het helemaal klaar,
Groetjes Marina

Instagram