Persoonlijke verhalen

Vriendin 30: ‘Het kon echt geen kanker zijn, zei de dokter nog’

Miranda’s arts signaleerde niet dat ze kanker had.

Ze trok keer op keer aan de bel, maar haar huisarts stelde Miranda (40) steeds gerust: het bultje in haar linkerborst was onschuldig. Zijn medische misser bleek pas na een half jaar en ettelijke onderzoeken. “Gelukkig was het geen agressieve tumor, anders waren we te laat geweest.”

Miranda: “Het was net een rijstkorreltje, het rare plekje aan de zijkant van mijn linkerborst. Het had ook die grootte, het was langwerpig en het voelde hard.” Op een herfstige avond, 7 jaar geleden, ontdekte Miranda’s vriend het plekje terwijl ze onder de douche stonden. “Roel vroeg of ik ook iets voelde. En inderdaad, ik voelde het ook. Ik dacht meteen: dat is niet goed.’’

Lees het hele verhaal van Miranda in Vriendin 30 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Ken jij ook iemand die niet serieus werd genomen?

Ja, namelijk...

ikzelf helaas. zit nog flink in de ziekenhuismolen. ben al 3 maanden bezig.

Nee, (gelukkig) niet

Er zal vast wel iemand zijn, maar ik kom er niet op nu vandaar dit antwoord. Ik vind die huisarts toen der tijd van jou had zijn verstand weleens mogen gebruiken. Dan had je het al eerder geweten en hadden ze er eerder iets aan kunnen doen. Heel knap dat je het verhaal verteld hebt.

Ja, namelijk...

mijn beste vriendin, als een dokter een diagnose heeft gesteld wijkt hij er niet van af en wordt er niet meer naar de patiënt geluisterd

Nee, (gelukkig) niet

Dat een huisarts zo laks is, is schrijnend. Kanker kijkt niet naar leeftijd, wanneer zijn mensen zich daar nou eens van doordrongen ? Het lijkt me vreselijk als je niet serieus genomen wordt.

Ja, namelijk...

…mijn dochter. Er was niets aan de hand met haar..Buikpijn..ach gaat wel weer over. Ik vertrouwde het niet en ben naar de eerste hulp gesjeesd. Acute blindedarm ontsteking. Ze werd meteen geopereerd..Geen seconde te vroeg dus :stop:

Ja, namelijk...

mijn zuzter

Instagram