Persoonlijke verhalen

Vriendin 3: Anita wil haar luxeleventje niet opgeven

‘Ik weet dat mijn man vreemdgaat, maar ik zeg niets’.

Anita (42) is twaalf jaar samen met haar man Hidde (44). Ze doet net alsof ze niet doorheeft dat hij af en toe vreemdgaat. Ze is bang dat ze uiteindelijk zullen scheiden als ze hem ermee confronteert. “Ik moet er niet aan denken om met mijn kinderen op een flatje te wonen. Vreselijk.”

Anita: “Natuurlijk ben ik niet achterlijk. Ik weet heus wel wat er gaat gebeuren als mijn man Hidde zijn weekendtas inpakt voor een avondje stappen in Groningen. Zogenaamd slaapt hij dan bij een vriend van hem, maar dat is er een die ik nog nooit heb gezien. En in zijn tas zit naast zijn aftershave en leukste kleding, toevallig ook altijd zijn sexy strakke Björn Borg-boxer. Maar ik doe net alsof ik gek ben. Ik kus mijn man gedag en wens hem een fijne avond toe. In de hoop dat hij dan, net als de vorige drie keren, de volgende dag weer vrolijk thuiskomt en, waarschijnlijk uit schuldgevoel, extra lief is voor mij en de kinderen.”

Lees het hele verhaal van Anita in Vriendin 3 en praat mee op het forum.

Foto: iStockphoto

Reageer op dit artikel

Wat zou jij doen als je Anita was?

Ik zou...

Ik zou Het zelfde doen als Anita heel verstandig. Ze lost het goed op. Waarom zou je jezelf tekort doen . Met zo een haantje.!

Ik zou...

hem er wel mee confronteren maar dan op zo’n manier dat je hem laat weten dat je het accepteerd. niet dat je het leuk vind, of dat je het goedkeurt, maar dat je het accepteerd. ik denk dat je nog verrast zult zijn van zijn reactie. de kans is groot dat hij er dan alsnog mee stopt omdat de spanning eraf is. stopt hij er niet mee, dan is dat jammer. weet je hoeveel mensen een open relatie hebben?

Ik zou...

liever arm en gelukkig dan in weelde leven en bedrogen worden

Ik zou...

liever arm en gelukkig dan in weelde leven en bedrogen worden

Ik zou...

hem direct dumpen… Dan maar in een klein flatje zonder luxe, maar accepteren, nee nooit!!!

Ik zou...

Z’n poten breken en de eer aan mezelf houden!

Dan maar “op een flatje”

Ik zou...

hem meteen de deur wijzen dan maar een flatje! Daar kan je heel gelukkig zijn. Maar het is net wat je zelf wilt, als zij dit zo wil dan is het natuurlijk haar goed recht.

Ik zou...

Liever op een flatje wonen en een gelukkig en zeker bestaan leven, ipv bedrogen worden en mijzelf voor liegen. Dat is t toch niet waard ..

Ik zou...

De eer aan mij zelf houden en hem verlaten.
Liever gelukkig met kinderen in een klein flatje.
Wie weet kom je ooit weer de liefde van je leven tegen. Dat is veel belangrijker dan geld.

Ik zou...

Ik zou hem laten weten dat je weet dat hij een andere partner naast jou heeft en vragen of hij het veilig doet. Dan kun je daarna nog besluiten of je bij hem wilt blijven of niet.

Ik zou...

toch voor dat flatje kiezen. Dan maar kleiner wonen en geen cent te makken dan een kerel die je bedriegt. Wat voor signaal geef je hiermee af aan je kinderen ????? Dat het geoorloofd is om vreemd te gaan en dat het heel normaal is. Waar is je zelfrespect gebleven.

Ik zou...

voor mezelf kiezen en weg gaan. heb dat ook gedaan met 5 kids en we zijn allemaal rustiger en ik voel me gelukkig ondanks slechte financiën

Instagram