Persoonlijke verhalen

Vriendin 28: Marijke kan de relatie van haar zoon niet accepteren

Marijke (43) is gek op haar zoon (21), maar hun band staat zwaar onder druk. Hij woont namelijk samen met iemand die bijna net zo oud is als Marijke én al een kind heeft. “Zou er een moeder zijn die daar géén bezwaar tegen heeft?”

'De vriendin van mijn zoon is net zo oud als ik, dat is toch niet gezond?'

Marijke: “Ik wist altijd al dat ik een kritische schoonmoeder zou worden. Ik ben dol op mijn zoon Kevin en alleen het beste is voor hem goed genoeg. Maar dat het zo erg zou zijn als nu, had ik toch niet voorzien. Ik heb slapeloze nachten over Kevins relatie en als ik zijn vriendin zie, krijg ik kramp in mijn kaken van het geforceerd glimlachen. In plaats van haar koffie in te schenken, zou ik haar het liefst een mep geven en roepen: ‘Blijf met je poten van mijn zoon af!’ Maar het is zíjn keuze en als ik er niet mee instem, verlies ik hem. En toch: ik kan er gewoon niet tegen dat zijn vriendin bijna achttien jaar ouder is dan hij. Ze scheelt maar drie jaar met mij. Zou er een moeder bestaan die daar géén bezwaar
tegen heeft?”

Altijd bezorgd om hem
“Vanaf het moment dat Kevin werd geboren, vijf weken te vroeg, was ik stapelverliefd op hem. Natuurlijk hou ik ook enorm van mijn dochter, die twee jaar ouder is. Maar mijn zoon was zo kwetsbaar, zo hulpeloos. Ik dacht toen al: wie ooit aan jou komt, krijgt met mij te maken. Toen ik zwanger van mijn dochter was, had ik ook nog best moeite met het moederschap: ik was nog zo jong, negentien pas. Bij Keving ging het me veel makkelijker af en ik genoot volop. Van een tengere baby ontwikkelde Kevin zich tot een flinke peuter die op de crèche zijn mannetje wel stond. Toch ben ik altijd bezorgd gebleven. Hij was namelijk vaak ziek vanwege astma. Als ik zag dat hij het benauwd had, stond ik ook naar adem happen. Alsof ik voelde wat hij voelde, zo verbonden waren wij.

Vanaf zijn zestiende nam Kevin af en toe een meisje mee naar huis. En ik geef eerlijk toe: ik vond dat niet altijd even leuk. Ik keek liever alleen met hem op de bank tv dan met zo’n meisje erbij. En als ze samen op zijn kamer zaten, voelde ik me weleens buitengesloten. Kinderachtig, ik wist heus wel dat ik hem zijn eigen leven moest gunnen, dus ik liet die gevoelens nooit blijken. Daarbij was ik ook trots op Kevin. Hij is knap en gespierd en had altijd meisjes achter hem aan. Het is leuk als je zoon zo gewild is.

Leuke jonge meisjes
“Tot vorig jaar leek er niets mis met Kevins smaak voor meisjes. Hij had leuke vriendinnetjes, knappe jonge meiden met het hart op de tong. Hij was heel open over ze en lachte me uit als ik eens een kritische opmerking over ze maakte. Met een paar kon ik het ook best goed vinden en eentje spreek ik zelfs nog steeds via de app. Was hij maar aan haar blijven plakken…"

Lees het hele verhaal in Vriendin 28 en praat mee op ons forum. 

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Drentsemama

Het komt op mij erg egoistisch over. Ik lees dat je vooral je zoon voor jezelf wilt houden, dit is toch niet de bedoeling?
Natuurlijk wil ik ook het beste voor mijn kinderen, maar dat is niet aan mij.
Ik zal ze bijstaan en proberen te sturen, maar uiteindelijk moeten zij voor hun geluk gaan.
mijn man is 17 jaar ouders dan ik, hij is 5 jaar jonger dan mijn vader, mijn ouders moesten even slikken toen ik het vertelde, maar eenmaal ontmoet was dit weg. Mijn man oogt jong, is actief en jong van geest. Hij past bij mij. En ja, hij had ook nog eens 4 kinderen! Inmiddels zijn wij gelukkig getrouwd en kunnen mijn ouders zich geen fijnere schoonzoon wensen dan mijn man!

Beantwoorden
Elzz

Sorry hoor maar wat een rare reactie voor een moeder, wat maakt het uit hoe oud de vriendin is, al zal ze van zijn eigen leeftijd zijn, zal het voor jou nog steeds niet goed genoeg zijn.
Je zult toch echt moeten leren dat het je zoon is en niet jou vriendje,laat hem los , en klamp niet zo wanhopig aan hem vast.Laat je zoon zijn eigen leven invullen zoals HIJ dat wilt, en laat hem gelukkig zijn met wie HIJ wil.

Beantwoorden

Instagram