Persoonlijke verhalen

Vriendin 26: Liesbeth heeft zes kinderen.

Liesbeth (37) en haar man Gerald (44) twijfelden over een vierde kind. Konden ze het
wel aan, die extra drukte? Ze besloten de natuur haar gang te laten gaan. En toen… bleek Liesbeth zwanger van een drieling!

“Met drie kinderen had ik mijn handen vol. Ik werkte twee dagen per week als wijkverpleegkundige en was actief in de kerk. Maar ik genoot ervan. Eigenlijk wilde ik nog een baby… Ergens vond ik dat egoïstisch: we hadden immers al drie gezonde kinderen.

We hebben flink getwijfeld, maar zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat we de natuur haar gang zouden laten gaan. Liefde genoeg voor vier kinderen! Ook deze keer was het meteen raak. Ik hoefde niet eens een test te doen, zo duidelijk was het. Ik was misselijk, net als bij de eerste drie zwangerschappen, alleen nu veel erger. Soms wist ik niet waar ik het zoeken moest, zo beroerd voelde ik me.

Ik ging alleen naar de eerste echo. Gerald bleef bij de kinderen. Ik zag meteen twee hartjes kloppen en begon vreselijk te huilen. Een tweeling! Dat verwachtte ik totaal niet. Een tweeling had mij nooit zo leuk geleken. Ik maakte liever twee keer een zwangerschap mee en zag het ook totaal niet zitten om mijn aandacht te verdelen over twee baby’s. Toen kwam de gynaecoloog met een mededeling die mijn wereld echt op z’n kop zette. ‘Het zijn er drie!’ Ik was totaal van slag en kon alleen maar ‘Nee!’ roepen…"

Lees heel Liesbeths verhaal in Vriendin 26.

Zes kinderen, te veel of te weinig? Praat mee op het forum
 

Reageer op dit artikel

SjanDenis

Bij onze dochter ging het ook zo. Ze hadden een dochtertje en wilden graag een tweede kindje en dat werd tot hun grote schrik ook een drieling. Het gaat allemaal goed, maar het is wel een heel ander leven dan ze zich hadden voorgesteld.

Beantwoorden

Instagram