Persoonlijke verhalen

Vriendin 22: ‘’Ik ben stikjaloers op mijn tweelingzus’’

Patricia voelt zich altijd de ‘lelijke versie’ van haar tweelingzus.

Patricia (28) deelt een appartement met haar tweelingzus Jolanda. Maar dat ze zich tot haar zus veroordeeld voelt, durft ze tegen niemand te zeggen. “Beste vriendinnen? Je moest eens weten! Ons leven lang wedijveren we al met elkaar: wie is de leukste en de liefste?”

Patricia: “Zijn jullie een tweeling? Die vraag, gepaard met een enorm verbaasd gezicht, horen mijn zus Jolanda en ik bijna dagelijks als we samen zijn. Niet eens zozeer omdat wij, als twee-eiige tweeling, niet volkomen identiek zijn, maar omdat er een kilo of 25 verschil zit tussen haar en mij. Jolanda heeft maatje 36 en ik heb een flinke maat 48. Bovendien heeft zij prachtige lange, blonde krullen, waar mijn kapsel zich het beste laat omschrijven als een ‘mislukte bob in een doorsnee peperen zoutkleur’.’’

Lees het hele verhaal van Patricia in Vriendin 22 en praat mee op het forum.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Heb jij dat ook, dat je net als Patricia vreselijk jaloers bent op je zus, vriendin of schoonzus?

Nee

Waarbij men datgene wenst te krijgen wat een ander reeds heeft gekregen moet diegene weten dat hij of zij ook vast wel enig iets zou hebben wat de ander niet heeft 😉

Nee

Patricia vind zichzelf ook echt het slachtoffer. Misschien moet ze eens wat aan haar uiterlijk doen in plaats van haar zus de grond in te boren. Ik heb een hekel aan dat soort gedrag verandering begint bij jezelf.

Nee

Niemand is perfect (ook al lijkt dat soms wel) dus je kunt wel op een ander willen lijken (wat soms ook gewoon kan, bijvoorbeeld wat slank zijn betreft) maar stel je zou diegene kunnen worden, van te voren denk je dan dat je dan wel volmaakt gelukkig zal zijn maar je komt er al snel genoeg achter dat het leven van die persoon ook niet perfect is en al snel zal je weer met anderen gaan vergelijken. Wees jezelf en verander daar waar kan en nodig om zelf als eigen persoon gelukkig te zijn met wie je bent!!

Ja, ook op mijn zus

Ik ben zelf ook een van een tweeling. Mijn zus en ik lijken kwa karakter heel erg veel op elkaar. Wat uiterlijk betreft niet, waar ik wat voller ben is zij veel slanker. Ik ben wel jaloers geweest op haar, maar nu niet meer. Ik ben zo als ik ben, en ik ben gelukkig. Probeer je eigen niet steeds te vergelijken met je tweelingzus, je bent zo als je bent!!! En idd wat hier al word gezegd jij hebt misschien iets wat jou zus weer niet heeft.

Instagram