Persoonlijke verhalen

Vriendin 17: De angsttandarts hielp Willemiek van haar trauma af

‘Nachten lag ik wakker uit angst voor de tandarts’.

Willemiek: “Mijn lichaam was gespannen en het zweet brak me uit. Het was de eerste keer sinds zeven jaar dat ik een tandartspraktijk binnenging. Doodeng vond ik het. Ik wist dat de tandarts vandaag nog niks aan mijn gebit zou doen, het was maar een intakegesprek. Stiekem dacht ik: vind ik het niks, dan kom ik gewoon niet terug. Toen ik de praktijk binnenliep, viel er al wat spanning van me af. De ruimte was huiselijk ingericht en die sterke, steriele geur die ik me herinnerde, hing hier niet. De tandarts zelf droeg een paars poloshirt en een witte broek. Een vriendelijke vrouw. Ze zag er toegankelijk uit en een stuk minder eng dan mijn tandarts van vroeger in zijn groen-witte uniform met een mondkapje voor en de spetters van de vorige behandeling nog op zijn bril. Maar mijn angst zat diep: durfde ik wel in de behandelstoel?
 

Lees het hele verhaal van Willemiek in Vriendin 17 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Ben jij bang voor de tandarts?

Nee, maar wel geweest

vroeger was ik doods bang voor de tandarts maar nu heb ik een fijne tandarts hij heft me over mijn angst heen geholpen hij neemt de tijd voor me legt alles uit dat is heel belangrijk

Ja

Ik ga wel, maar een keer per jaar en dan ben ik dagen ervoor al angstig, op de morgen van de afspraak ben ik aan de diarree en zit vaak van mijn hoofd tot aan mijn voeten onder de uitslag (wat later dan weer weggaat) Achteraf valt het meestal mee en dan heb je het gevoel. Van waar was ik nou bang voor, maar angst is een naar iets.

Ja

heb vroeger school tandarts gehad ,was geen pretje

Nee

Ga 2x per jaar naar de tandarts en 1x per jaar naar de mondhygiéniste ben 43 jaar en nog nooit een gaatje gehad. Heb totaal geen angst

Nee

ik heb heb geweldige tandarts….. bovendien hoef je tegenwoordig vrijwel geen pijn meer te voelen, dus waar ben je dan nog bang voor?

Ja

Ik ben al ruim 10 jaar niet geweest. En de angst wint nog steeds van de pijn. En dat is echt NIET fijn. En ik wordt er ook niet blij van. Slik gemiddeld 4 paracetamols op een dag!!!

Instagram