Persoonlijke verhalen

Vriendin 1: Anita komt in geldnood als ze gaat scheiden

‘Ik zit gevangen in mijn huwelijk’

Wat als je wilt scheiden, maar dat om financiële redenen eigenlijk niet kunt? Anita (41) wil weg bij haar man, maar vindt dat ze haar zoons (15 en 13) dan niet voldoende kan bieden.

Anita: “Ja, ik ben ongelukkig. Dat klinkt misschien dramatisch, maar iets anders kan ik er nu niet van maken. Toch weet ik dat ik op dit moment niet voor mezelf kan kiezen, ook al wil ik dat het allerliefste. Als ik mijn hart zou volgen, ging ik vandaag nog bij mijn man weg, maar daar zijn mijn zoons niet bij gebaat. Dus probeer ik het nog maar even uit te zingen. Ik weet alleen niet hoe lang ik dat volhoud.

Ik ben al sinds mijn negentiende samen met John. We kenden elkaar via wederzijdse vrienden en het klikte. Dus maakten we een paar keer een afspraakje en kregen we verkering. In het begin was het allemaal nog niet zo serieus, ik kan me ook niet herinneren dat ik ooit stapelverliefd op hem ben geweest.

Als je me die eerste twee, drie jaar had gevraagd of ik dacht dat we voor altijd bij elkaar zouden blijven, had ik je zeker gezegd dat dat niet ging gebeuren. Maar de tijd verstreek en er was niet echt een reden om het uit te maken. We konden met elkaar praten en lachen, hadden een grote vriendengroep, konden met elkaars familie overweg. Kortom: het was allemaal best gezellig en toen John me na vijf jaar ten huwelijk vroeg, zei ik dus ja.”

Lees het hele verhaal van Anita in Vriendin 1 en praat mee op het forum.

Foto: Istockphoto

Reageer op dit artikel

Ben jij financieel onafhankelijk van anderen?

Nee, ik kan niet op mijn eentje verder

Wat vreselijk en helaas herkenbaar.ben nu wel benieuwd naar de oplossing.

Ja, ik ben totaal onafhankelijk

Gelukkig wel, na een scheiding, :inlove: 😀 (k) 😉 🙁 :$ 😮

Nee, ik kan niet op mijn eentje verder

Ik heb alleen het eerste stukje gelezen en het is herkenbaar, ook ik zou niet bij mijn man weg kunnen, dan kan ik het financieel wel vergeten en mijn man trouwens ook

Ja, ik ben totaal onafhankelijk

Ik heb een eigen AOW uitkering dus ben ik als ik wil onafhankelijk.

Ja, ik ben totaal onafhankelijk

ja gelukkig wel. soms wel moeilijk rond te komen

Instagram