Persoonlijke verhalen

Televisiekok Rudolph van Veen houdt van koken, bakken én beleefdheid

‘Goede manieren vind ik belangrijk’

Hij staat bekend als de praatgrage meester-kok die schijnbaar moeiteloos de lekkerste gerechten en baksels op tafel tovert. Maar Rudolph van Veen (46) is ook een familieman die zijn dochter Doris en zoon Ralph opvoedt met liefde voor eten: “Je zult mij niet in fastfoodrestaurants zien met mijn kinderen.”

Met zijn inmiddels bekende enthousiasme komt kok en patissier Rudolph de kamer van zijn manager binnenlopen. Vriendin is te gast op het hoofdkantoor van 24Kitchen, waar de populaire kookprogramma’s van het themakanaal worden opgenomen. In een van de keukens daar heeft Rudolph net heerlijke tweekleurenbrownies gebakken die hij laat proeven terwijl ze nog warm zijn. Zijn nieuwe boek Rudolph’s Bakery staat bol van zulke verrukkelijke baksels. “Dit is het boek dat ik altijd al wilde maken”, vertelt hij. “De ultieme smulbijbel. Naast zo’n honderdvijftig bakrecepten bevat het boek een biografie met hoe de liefde voor het bakken bij mij is gegroeid vanaf de eerste keer appelflappen maken met mijn moeder.”

Lees het hele interview met Rudolph in Vriendin 41.

Reageer op dit artikel

Kijk jij graag naar de kookprogramma’s van Rudolph van Veen?

Ja, zeker weten!

Leuke, vriendelijke man die heerlijke taarten maakt !

Ja, zeker weten!

ik maak veel desserts en kijk altijd op rudolph’s bakery. De filmpjes erbij zijn erg handig. En Rodolph doet het erg leuk, vrolijk:D

Ja, zeker weten!

vind dit een super enthousiaste man die veel liefde voor zijn werk heeft,je krijgt gelijk zin om iets te maken als hij een recept maakt-uitlegt:D

Ja, zeker weten!

Zo leuk om iemand te zien die echt een passie heeft voor wat hij doet.
Zo’n man wil je toch in je eigen keuken hebben staan 😉

Ja, zeker weten!

Hartstikke leuke man hij maakt lekkere dingen. En ik wordt er altijd vrolijk van als ik de programma’s zie.

Ja, zeker weten!

24 kitchen is bij ons strijktv! Zo doe ik onder het eten de leukste ideetjes op voor wat we s’ avonds gaan eten!
:inlove:

Ja, zeker weten!

24 kitchen is hier strijk tv! En ik strijk wat af… 😀 zo doen we onder het eten leuke ideeën op voor de maaltijden! Helemaal super leuke soms makkelijke en ook nog snelle maaltijden! Ik ben fan

Ja, zeker weten!

Ja hoor harstikke leuk en af en toe proberen we wat uit en dat lukt meestal goed. Zo ondek je weer wat andere recepten.;);)

Ja, zeker weten!

Ja hoor harstikke leuk en af en toe proberen we wat uit en dat lukt meestal goed. Zo ondek je weer wat andere recepten.;);)

Ja, zeker weten!

Ik zou het dan nog leuker vinden, als er ook eens recepten voor “zoetekauwen” zoals ik, die suikerpatiënt zijn, en weinig gewone suiker mogen eten, komen. Zou daar niet eens wat meer aandacht aan gegeven kunnen worden?

Instagram