Placeholder

Televisiekok Rudolph van Veen houdt van koken, bakken én beleefdheid

‘Goede manieren vind ik belangrijk’

‘Goede manieren vind ik belangrijk’

Hij staat bekend als de praatgrage meester-kok die schijnbaar moeiteloos de lekkerste gerechten en baksels op tafel tovert. Maar Rudolph van Veen (46) is ook een familieman die zijn dochter Doris en zoon Ralph opvoedt met liefde voor eten: “Je zult mij niet in fastfoodrestaurants zien met mijn kinderen.”

Met zijn inmiddels bekende enthousiasme komt kok en patissier Rudolph de kamer van zijn manager binnenlopen. Vriendin is te gast op het hoofdkantoor van 24Kitchen, waar de populaire kookprogramma’s van het themakanaal worden opgenomen. In een van de keukens daar heeft Rudolph net heerlijke tweekleurenbrownies gebakken die hij laat proeven terwijl ze nog warm zijn. Zijn nieuwe boek Rudolph’s Bakery staat bol van zulke verrukkelijke baksels. “Dit is het boek dat ik altijd al wilde maken”, vertelt hij. “De ultieme smulbijbel. Naast zo’n honderdvijftig bakrecepten bevat het boek een biografie met hoe de liefde voor het bakken bij mij is gegroeid vanaf de eerste keer appelflappen maken met mijn moeder.”

Lees het hele interview met Rudolph in Vriendin 41.