Persoonlijke verhalen

Straatvraag: Zou jij meedoen aan een burgerzoekactie?

Na bijna 2 weken zoeken, werden de lichamen van de broertjes Ruben en Julian eindelijk gevonden. Veel mensen hadden op eigen initiatief zoekacties op touw gezet. Vriendin was benieuwd en vroeg op straat: zou jij meedoen aan een burgerzoekactie?

In Vriendin 22 geven Tessa, Miranda en Diede antwoord. Vul de poll in en laat ons weten wat jij zou doen.

 

Tessa (24): “Ja, waarschijnlijk wel. De zoekactie naar de broertjes vond plaats in mijn ouderlijke woonplaats. Als het zo dichtbij komt, word je toch wel erg geraakt. Mocht er ooit nog zo’n zoekactie zijn, dan zal ik me zeker aanbieden.”

Miranda (50): “Nee, ik denk het niet, hoewel ik het wel een mooi initiatief vind. Ik zou toch bang zijn voor wat ik zou kunnen aantreffen. Maar als het om bekenden zou gaan, zou ik me er over heen zetten en toch helpen zoeken. Ik denk wel dat het in samenwerking met de politie moet.”

Diede (24): “Ja, ik zou eraan meedoen, maar alleen als het in de buurt is. Ik vind het ontzettend goed dat zo veel mensen zijn gaan zoeken! Wel verschrikkelijk dat het zo heeft moeten aflopen.”

Reageer op dit artikel

Zou jij meedoen aan een burgerzoekactie?

Ja

ik doe al mee met burgernet

Ja

Absoluut, je laat je medemens toch niet in de steek.

Ja

Ja, als iemand zoek is, wil je toch helpen om diegene te vinden.

Ja

Als er iemand zoek is, is het voor de achterblijvers toch fijn dat je meehelpt zoeken. Zodat je zo snel mogelijk weet wat er aan de hand is met degene die zoek is.

Instagram