Persoonlijke verhalen

Straatvraag – Wat vind jij van het verbod op het gebruik van wilde dieren in het circus?

Bij het circus denk je aan clowns, acrobaten en jongleurs, maar ook aan tijgers en olifanten. De regering wil het gebruik van wilde dieren bij het circus afschaffen. Ben jij het eens met dit verbod?

In Vriendin geven Marieke, Mirjam en Marcella antwoord, vul de poll in en geef je mening!

Marieke (32): 
“Ik vind het goed. Ik ben fel tegen het gebruik van dieren in het circus. Het feit dat de tijgers en olifanten rondjes moeten lopen, vind ik zo erg. Ze horen in hun natuurlijke leefomgeving, niet in een kooitje dat veel te klein is.”

Mirjam (27):
“Ik vind het toch wel jammer. Mijn kinderen vragen meteen naar de tijgers en olifanten als ik begin over het circus. Ik snap dat sommige mensen het zielig vinden, maar voor mijn gevoel horen de dieren er toch bij. Als je alleen maar clowns en acrobaten hebt, wordt het misschien zoveel van hetzelfde.” 

Marcella (31): 
“Het verbod op dieren vind ik heel goed! Dieren horen vrij rond te lopen in de natuur. Wij kunnen op allerlei plekken en manieren de dieren zien, daarvoor hebben wij het circus niet nodig.”

Reageer op dit artikel

Wat vind jij van het verbod op wilde dieren in het circus?

Ik vind het een goed idee, want...

Het is onnatuurlijk om dieren kunstjes te laten doen en dan ook eens onder dreiging van een zweep. De hele dag zitten ze opgesloten en 1 of 2x per dag moeten ze hun kunstje vertonen. Ik ben er fel tegen.

Ik vind het een goed idee, want...

:stop:

Ik vind het een slecht idee, want...

Er wordt goed voor de dieren gezorgd. Je kunt wel alles gaan verbieden

Ik vind het een slecht idee, want...

😮 🙁 😀 Inderdaad dieren horen vrij te zijn, maar dan kun je de zoo ook afschaffen want daar zitten ze ook vast en een circus staat voor Clowns, trapezes, maar ook voor tijgers en olifanten dat is al eeuwen zo en de dieren worden er echt wel goed verzorgd en weten ook niet beter, zij worden daar geboren, ze zouden hulpeloos zijn in de wilde

Ik vind het een goed idee, want...

ze horen er niet thuis en worden ook vaak nog eens slecht behandeld en geslagen met zwepen en olifanten met haken.

Ik vind het een slecht idee, want...

Ik houd ontzettend veel van alle dieren en kan er niet tegen als dieren onrecht wordt aangedaan maar bij t circus horen nou eenmaal ook leeuwen etc. en ze worden echt wel goed verzorgd,kijk maar bij circus Renz.We zijn 1x naar een circus zonder leeuwen etc geweest en je mist gewoon iets,t is gewoon niet meer de sfeer die bij een circus hoort.

Ik vind het een goed idee, want...

dieren horen in het wild te leven, en geloof me dat de behoefte daartoe ook vanuit de evolutie in ieder dier zit… Je moet je kapot schamen als je zegt “dieren horen nou eenmaal bij het circus”. Zo kun je ook zeggen “in een oorlog hoort nou eenmaal verkracht te worden”. Omdat iets altijd zo is geweest, hoeft het nog niet goed te zijn… Mensen, denk eens wat verder dan “tijgers zien er leuk uit als ze door hoepels springen”.

Ik vind het een goed idee, want...

wilde dieren horen in de natuur!

Instagram