Persoonlijke verhalen

Stefanie: op zoek naar het vakantiegevoel

Stefanie is op vakantie met Dirk en Adriana. Het kost even tijd om het vakantiegevoel te vinden.

‘Nog één keer!’ zegt Adriana. We sluiten weer aan in de rij. Het begint te druppelen. In de achtbaan worden we helemaal nat. We gaan terug naar ons cowboyhuisje. Het is zo langzamerhand toch lunchtijd. We hebben vandaag al gezwommen en we zijn in de achtbaan en de schommelboot geweest. Vanmiddag zien we wel weer.

Even zitten! Gelukkig is het rustig rondom het huisje. Geen Hollandse hits die vanuit andere cowboy cottages onze kant opwaaien. We eten wat. Dan gaat Adriana op het stapelbed spelen. Dirk pakt de Donald Duck erbij en ik lees het laatste stukje van het bibliotheekboek uit. Waarom zijn we eigenlijk naar dit park gegaan? Het is leuk voor Adriana en we hebben hier een knus cowboyhuisje. Er is een groot pretpark en een zwembad met spectaculaire glijbanen.

Morgen komt onze oudste dochter met haar vriend een dagje langs. Allemaal leuk, maar soms moeten we ons even terugtrekken uit het geschreeuw en rumoer van het park. Zelfs Adriana knapt op als we bij het huisje gaan voetballen, tennissen of kaarten. We hadden het kunnen weten. Tien jaar geleden zaten we hier ook met onze oudste vier kinderen, in een ander huisje weliswaar, maar het park is nagenoeg onveranderd. We hebben het wel gezellig, al is het flesje wijn gisteravond niet ontkurkt. Het was laat en we waren moe van het slenteren. Dirk maakte van de bank een bed. Toen riep Adriana vanuit haar stapelbed dat ze niet alleen durfde te slapen. Ze kwam bij ons liggen. Dirk werd in een hoek gedreven, waardoor hij niet kon slapen.

Hij ging op de matrasjes van het stapelbed op de grond liggen. We misten ons bed van thuis. Nu is het bed weer een bank en rusten we uit met een kopje koffie. Heerlijk! Adriana komt bij me met een tijdschrift dat geheel gewijd is aan katten. ‘Voor de poes’ heet het.
‘Wil je dit voorlezen?’ Ze wijst op een verhaal in het blad. Ik lees het ingezonden verhaal over poes Pom, die niet oud is geworden, omdat ze een ernstige aandoening had. Meelevend met Pom, zit Adriana dicht tegen me aangedrukt. De regen tegen de kleine ruitjes van het cowboyhuisje tikt. Nu voel ik me goed. Dit zal het vakantiegevoel zijn.


Stefanie (43) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 5 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 18 jaar!

Reageer op dit artikel

Instagram