Persoonlijke verhalen

Stefanie: ‘Je hebt hartstikke mooie billen’

De lekkere geurtjes die ik op Moederdag heb gekregen, kunnen onderhand wel naar boven. Alleen het versierde glazen potje met het waxinelichtje erin laat ik op tafel staan. De chocolaatjes had ik direct al opgeruimd. Alle kinderen waren thuis met Moederdag, al weten ze hopelijk wel dat deze feestdag wat mij betreft geen verplichting is. In ieder geval kennen ze mij goed genoeg om te weten dat ik van chocolade hou. Dirk en ik hadden net besloten om minder zoetigheid te kopen, maar stiekem hoopte ik al dat ik met Moederdag chocolaatjes zou krijgen.

Als ik de doucheproducten opruim, ga ik ook even op de weegschaal staan. 72 kilo! Ik dacht dat ik vijf kilo te zwaar was, maar het is nu al zeven kilo te veel. Het is mijn vrije dinsdag en ik heb echt nieuwe kleding voor de zomer nodig, maar nu heb ik geen zin meer in winkelen. Toch ga ik. Bij een grote kledingzaak pak ik twee elastische skinny broeken. Die zitten altijd lekker. Ook zie ik een leuke, zwarte, strakke rok. Gelukkig past alles, een grotere maat heb ik niet nodig. Het shirtje dat ik uitgezocht heb, is te wijd: ik lijk wel een pinguïn!
 
Bij een klein kledingzaakje zoek ik iets anders voor op de rok. Ik zie een mooi truitje met korte mouwen. Het is van een soepele stof, in legergroen met een zwart streepje. Hoewel ik chagrijnig ben geworden van mijn pinguïn-figuur, pas ik het wel. Het sluit mooi aan op mijn lichaam, staat goed bij de rok en is pittig kort.
‘Hoe vind je het?’ vraagt de verkoopster. 
‘Wel leuk, volgens mij,’ antwoord ik.
‘Het groen staat mooi in je gezicht,’ zegt de verkoopster.
‘Ik had iets wijds op deze rok gepast, maar dat maakte me juist dikker,’ zeg ik.
‘Dit staat leuk. Je hebt een goed figuur en je hebt hartstikke mooie billen,’ antwoordt de verkoopster.
Nou, nou, wat is dit voor lekkere meid, die mijn billen mooi noemt? Ik moet er een beetje om lachen en vergeet helemaal dat ik chagrijnig was. Dit is nog eens een compliment! Van Dirk krijg ik ook wel complimentjes, maar mijn achterste wordt steevast ‘dikke kont’ genoemd.
Dirk en Christianne moeten lachen als ik er thuis over vertel. Christianne zegt dat het gewoon een verkooppraatje was. ‘Jullie zijn jaloers,’ zeg ik. ‘Zullen we een chocolaatje bij de thee nemen?’
 

Stefanie (43) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 6 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 18 jaar!

Reageer op dit artikel

robert99p

:inlove::inlove:

Beantwoorden

Instagram