Persoonlijke verhalen

Rivièra Maisons creative director Nico Tijsen

Kerstboom de deur uit? Nico Tijsen (48) van Rivièra Maison weet precies hoe je het gezellig houdt in huis. Vriendin wilde weten: hoe word je creative director? “Ik vond stylen nou eenmaal leuk.”

Weilanden, fabrieken, grote loodsen in een industrieel gebied: in het gebied ten westen van Amsterdam krijg je niet het gevoel dat je in de stad zit, je voelt je in the middle of nowhere. En dan opeens doemt er aan het einde van een lange weg een mooi, groot, nieuw gebouw op, waarop in sierlijke letters Rivièra Maison staat. We zitten dus goed: dit is het hoofdkantoor van het populaire Nederlandse woonmerk, waar creative director Nico Tijsen werkt.

Je groeide op in het Noord-Hollandse dorp Anna Paulowna. Lijkt deze omgeving daar een beetje op?
“Misschien heel in de verte, al was Anna Paulowna een stuk landelijker. Mijn ouders hadden er een landbouw- bedrijf waar ze onder meer tarwe en aardappelen verbouwden. We woon- den een kilometer of vijf buiten het dorp, in een huis met mooie groene luiken. Als kind leek het mij altijd leuker om in het dorp te wonen. Vriendjes kwamen wel bij ons, maar die moesten dan gehaald en gebracht worden. In de praktijk speelde ik daarom meestal met mijn zusje Marion. Wat overigens ook heel leuk was.”

Wat voor dingen deden jullie samen?
“Ons favoriete spel was om hotelletje te spelen. Op de bovenverdieping waren vier kamers, en die richtte ik in als hotelkamer. Ik was dan de baas van het hotel, en mijn zus speelde de gast. Ik weet nog goed dat zij zich altijd Lia Verheul noemde. Geen idee waarom, haha.”

Dat stylen zat er dus al vroeg in?
“Ja, inderdaad. Ik was ook altijd mijn eigen kamer aan het veranderen. Dit tot wanhoop van mijn moeder. Die vond het niet zo nodig dat ik mijn kamer elke keer helemaal omgooide. Maar ik vond stylen nou eenmaal leuk. Ik was de gedoodverfde opvolger van het bedrijf van mijn ouders, maar mijn interesse ging daar niet echt naar uit. In plaats daarvan ging ik na mijn opleiding bloemsierkunst werken in een bloemenwinkel, en daar hebben mijn ouders volgens mij best wel een beetje moeite mee gehad.

Lees het hele verhaal met Nico Tijsen in Vriendin 1 van deze week.

 

Reageer op dit artikel

Instagram