Placeholder

Recept voor blote loempiaatjes (springrolls) van Karin Luiten

Met het boek Lekker uitpakken! wordt jouw kind stap voor stap een echte keukenprins(es). Maak regenboogwortels, een vispakketje of deze ‘blote loempiaatjes’ (springrolls). Benieuwd hoe je deze loempiaatjes maakt? Het recept vind je hieronder.

Met het boek Lekker uitpakken! wordt jouw kind stap voor stap een echte keukenprins(es). Maak regenboogwortels, een vispakketje of deze ‘blote loempiaatjes’ (springrolls). Benieuwd hoe je deze loempiaatjes maakt? Het recept vind je hieronder.

Ingrediënten
Nodig voor 8 stuks

– 8 ronde vellen rijstpapier (toko)
– 75 g mihoen (van die hele dunne noedels)
– 100 g taugé
– 100 g geraspte wortel
– 5 radijsjes
– 8 takjes verse koriander

Om te dippen:
– sweet chilisaus (uit een flesje)

Aan de slag!
Kook water in een kleine pan. Doe de mihoen erin, zet het vuur uit en laat 1 minuut liggen tot het zacht wordt. Zet een vergiet in de gootsteen en giet de mihoen af. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Snij de radijsjes in hele dunne plakjes. Zet de taugé, wortelrasp en koriander klaar. En ook de uitgelekte mihoen. Doe een laagje water in een groot diep bord – groot genoeg om een vel rijstpapier in te kunnen doen. Dompel één vel rijstpapier 5 seconden helemaal in het water. Leg voor je op een snijplank of groot plat bord. Leg 3 plakjes radijs naast elkaar op het vel, iets onder het midden. Daarop een klein plukje mihoen, daarop wat wortel, wat taugé en 1 heel takje koriander. Het papier is intussen zacht en glibberig geworden, dus je kunt het nu oprollen: vouw eerst een stukje over de vulling heen. Vouw dan de zijkanten dicht zodat er niks meer uit kan vallen. Rol dan zo strak mogelijk helemaal op. Doe ze zo allemaal. Bewaar de rolletjes in een kring op een platte schaal, ietsje uit elkaar, anders plakken ze aan elkaar vast.