Placeholder

Petra: ‘Nu ga ik doen wat ik écht leuk vind’

We stellen deze week onze nieuwe blogger voor: Petra. Vandaag lees je hier haar eerste blog! 

Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. ‘Het klinkt misschien een beetje naïef en zweverig. Maar ik moet nu mijn gevoel volgen en gewoon doén.’

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en gaat nu voor Vriendin.nl bloggen. Dit is haar eerste blog.

De afgelopen jaren is mijn leven flink veranderd, maar dit jaar staat het echt volledig op zijn kop. Als rasechte Amsterdammer verhuisde ik tien jaar geleden voor de liefde naar Haarlem. Van een uitbundige vrijgezel werd ik stiefmoeder van twee jonge meiden (nu 22 en 17 jaar) en kreeg als kers op de taart acht jaar geleden een eigen dochter. Nu staat deze stadse juffer op het punt om als moeke met het hele gezin te verhuizen naar een dorp.

Gevoel volgen
En dat is nog niet alles. Mijn carrière is vastgeroest. Om daar nieuw leven in te blazen heb ik besloten weer te gaan studeren. Het klinkt totaal niet logisch of verstandig: én een nieuw huis én weer student worden. Maar soms moet je je gevoel volgen en gewoon doen.

Verzuurde vrouw
Na de zoveelste reorganisatie moest ik wéér op mijn eigen functie solliciteren om opleidingsdeskundige te blijven. Toen was ik het zat. Ik veranderde in een kritische, verzuurde vrouw die vroeger alles beter vond. Zondagmiddag zuchtte ik al over de aankomende week. Ik besloot het roer om te gooien en die ‘laatste’ jaren iets te gaan doen wat ik écht leuk vind.

Van je hobby je werk maken
Dat klinkt een beetje naïef en zweverig. Maar ik weet wat ik wil en dat is schrijven. In mijn vrije tijd schrijf ik blogs en korte verhalen en regelmatig wordt er iets gepubliceerd. Wat ik leuk vind is wel helder. Alleen moet ik het nu nog voor elkaar krijgen om hier verder in te komen. Want het zou toch geweldig zijn om van mijn hobby mijn werk te maken. Maar hoe reëel is dat?

Had ik maar…
Om geen kansen te laten liggen besloot ik het serieus aan te pakken. Ik startte op de Schrijversacademie en stop alle kennis in mijn rugzak. Die rugzak zit nu al vol met een heleboel levens- en werkervaring en een overdosis enthousiasme en lef.

Met zo’n goed gevulde rugzak moet het zeker lukken. Zo niet, dan heb ik het geprobeerd en blijf ik niet de rest van mijn leven met het ‘had ik maar’ gevoel zitten.

Gasthoofdredacteur bij Vriendin
Ik ga het avontuur dus aan. Maar ik besef dat je naast enthousiasme en durf ook een beetje geluk moet hebben. Vriendin bestond vorig jaar 20 jaar en de redactie had 20 lezeressen uitgenodigd om een dagje gasthoofdredacteur te zijn en mee te werken aan het jubileumnummer. Nu had ik het geluk om één van de gasthoofdredacteuren van Vriendin te mogen zijn.

Omdat ik toen dichtbij het vuur zat heb ik het lef gehad om twee blogs mee te nemen. Tot mijn grote blijdschap zijn de twee blogs in 2017 online geplaatst. Vanaf nu mag ik wekelijks weer een blog schrijven voor Vriendin.nl. Het voelt als een mooie start en smaakt naar meer. Het avontuur is begonnen!

Over Petra

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)
We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer.