Placeholder

Petra: ‘Wat zou de Koninklijke Familie zelf vinden van Koningsdag?’

Ik ben gek op Het Koninklijk Huis, máár vooral op koningsdag. Ik verheug me op een dagje feesten. Maar ik vraag me altijd af wat Maxima en haar dochters er nu van vinden.

Leve de koning en zijn vrouwen! Ik ben gek op Het Koninklijk Huis, máár vooral op koningsdag. Ik verheug me op een dagje feesten. Maar ik vraag me altijd af wat Máxima en haar dochters ervan vinden.

Verheugen zij zich ook of balen ze? Zijn ze al druk met het doorpassen van jurkjes en het maken van proefkapsels of zijn ze alle vier chagrijnig omdat ze er geen zin in hebben? Willen ze liever met een oranje hoedje en een toetertje door de stad slenteren of misschien lekker met een kleedje op de vrijmarkt zitten? Willen ze ook niet gewoon een feestje vieren?

Dagstart en Yell
Ook vraag ik me af hoe de familie zich voorbereidt op zo’n dag. Hebben ze net als bij een bedrijf een dagstart en krijgen ze allemaal een taak ? Misschien hebben ze wel targets over het aantal handen wat ze moeten schudden? Zijn de dochters dan ongeïnteresseerd en druk met hun mobieltje bezig en moet papa dan een peptalk geven? Zal hij ze daarna omhelzen en afsluiten met een yell; Lach, Zwaai , Lach vandaag is het Koningsdag!

Oranje bitter en oranje tompouce
Wie er volgens mij zeker lacht, is oma Bea. Zij ligt vast languit voor de buis met een oranje bittertje en een oranje tompouce. Lekker met haar slofjes aan terwijl ze kijkt hoe de dames met hun high heels over de keitjes lopen. Als de familie dan thuiskomt, ploffen ze vast naast haar op de bank. Máxima schopt haar hakken uit en legt haar hoofd in de schoot van Bea terwijl Willem haar voeten masseert.

Huispakken aan 
Ondertussen trekken de meisjes hun huispakken aan en checken hun mobieltjes. Oma schenkt voor iedereen een oranje bittertje in en geeft ze een oranje tompouce. Dan evalueren ze de dag en kijken uit naar volgend jaar. Of misschien juist niet. Misschien zijn ze er klaar mee en willen ze volgend jaar écht niet meer. Als we dat nou weten kunnen we een actiegroep starten.

Aapjes kijken
Dan roepen we iedereen op om de stad te boycotten waar de familie naartoe gaat. Geen aapjes meer kijken, maar gewoon Koningsdag vieren op een andere plek. Dan is die hele toestand van zo’n bezoek vast snel afgelopen en kunnen ze in de toekomst gewoon lekker doen waar ze zin in hebben. Maar misschien zit ik er helemaal naast en vinden ze het geweldig. Dus ik hoop dat ze deze blog lezen en een reactie plaatsen. Ik wacht af.

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.