Placeholder

Petra: ‘Wat moet ik toch met die vaccinaties?’

Meneer Cactus, mevrouw Stemband en Kweetniet. Aan deze drie personen moest ik denken toen ik in de sporthal stond met mijn dochter, en héél veel andere kinderen van negen jaar, die allemaal een inenting kregen.

Meneer Cactus, mevrouw Stemband en Kweetniet. Aan deze drie personen moest ik denken toen ik in de sporthal stond met mijn dochter, en héél veel andere kinderen van negen jaar, die allemaal een inenting kregen.

In de volksmond de ‘negenjaars’ prik en in mijn geval, dus de prik van de cactus. Het kwam door de combinatie van de hysterische sporthal en die prikken dat ik aan die drie moest denken.

De spelende vrouw is hartstikke dood

Lang geleden speelden ze in De Grote Meneer Cactusshow. Dat was een hilarisch kinderprogramma waarbij gevaarlijke situaties werden nagespeeld en omdat mevrouw Stemband nooit oplette kreeg ze altijd een ongeluk en ging dood. Zij eindigde altijd met haar armen en benen in de lucht en meneer Cactus riep dan: ‘De spelende vrouw is hartstikke…’ En de kinderen gilde in koor: ‘Dood!’ Daarna kwam de vraag; Wat heb je hier nu van geleerd? Er was altijd veel lawaai en geschreeuw en ook altijd een soort onrust. Dat gevoel had ik ineens ook in die sporthal. Die onrust kwam behalve door die sporthal vol zenuwachtige kinderen ook door een moeder die ik net had gesproken.

Mevrouw Stemband

Die moeder vertelde dat haar kinderen geen vaccinaties kregen. Ze had daar bewust over nagedacht, alles tot de bodem had uitgezocht en stond er volledig achter. Daardoor kwam bij mij de onrust. Het kwam niet perse door haar verhaal en argumenten maar meer het besef dat ik het helemaal niet grondig heb uitgezocht. Ik weet dat ik door te vaccineren mijn kind bescherm tegen ziektes en dat vaccins uitgebreid getest worden, maar meer weet ik niet. Toen ik zwanger werd heb ik mij verdiept in kinderwagens, boxen en bedjes, maar niet in die vaccinaties. Midden in die grote lawaaierige sporthal voel ik mij ineens mevrouw Stemband. Ik heb helemaal niet goed opgelet en straks gaat het verkeerd.

Kweetniet

Niet dat ik bang ben dat de prikken verkeerd gaan maar meer de angst voor de toekomst. Straks ontdekken ze dat die vaccinaties toch niet goed zijn. Er komen op zoveel gebieden ineens andere inzichten dat je soms niet meer wat goed of slecht is. Ineens voel ik mij Kweetniet uit de kindershow. Is het nu goed of slecht om te laten inenten. Ik weet niet! Had ik het beter moeten uitzoeken? Ik weet het niet! Moet ik gewoon vertrouwen hebben in de mensen die er verstand van hebben? Ik weet het niet! Zijn die wel te vertrouwen? Ik weet niet. Ik weet het even niet meer. Deze bloggende vrouw is even hartstikke… monddood.

Heb jij tips om Petra van haar twijfels af te brengen? Reageer dan hieronder!

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.