Persoonlijke verhalen

Binnenkijken bij Henk en Saskia Teunissen van Rivièra Maison

‘Blijkbaar heb ik een neus voor wat mensen leuk vinden’

We zitten midden in de Vriendin Woonweken! We gaan daarom 4 keer binnenkijken bij iemand die werkt voor een mooi woonmerk. Hoe hebben zij hun huis ingericht? Deze keer drinken we koffie bij Henk (58) en Saskia (46) Teunissen. Henk is eigenaar van Rivièra Maison.

Henk Teunissen (58) is oprichter van het Nederlandse woonmerk Rivièra Maison. Henk woont in Hoofddorp, samen met zijn vrouw Saskia (46), hun kinderen Sjors (22), Puck (19) en Bess (16), én hond Bali en poes George. Hun huis, een voormalige ingenieurswoning uit 1920, is landelijk ingericht. Maar dat kan ook bijna niet anders voor iemand die het landelijke Rivièra Maison bedacht.

Je bent Rivièra Maison al in 1985 begonnen. Wat had jij als twintiger met wonen?
“Helemaal niets. Mijn ouders hadden de bloemenwinkel Rivièra Bloemsierkunst in Amsterdam. Toen ik als 18-jarige een weekje in de winkel stond omdat mijn ouders op vakantie waren, had ik binnen één dag de weekomzet binnen. Dat gaf zo’n kick dat ik meteen van school ben gegaan. Met de winkel had ik grootse plannen. Ik wilde graag groeien, maar dat was lastig met bloemen: die moeten altijd vers zijn en er zit veel handwerk in het maken van boeketten. Daarom ging ik cadeauartikelen verkopen. Dat ging al iets beter. Maar de echte klapper kwam toen mijn vrouw Saskia en ik op vakantie naar Maleisië̈ gingen. Daar zagen we prachtige terracotta potten en kruiken, die gewoon langs de weg werden verkocht.”

Lees het hele interview met Henk Teunissen in Vriendin 41.

Reageer op dit artikel

Wat vind jij van het merk Rivièra Maison?

Het is niet mijn smaak

Ik hou meer van Riverdale.

Ik vind het heel leuk, mijn huis staat er vol mee

Pas begonnen met verzamelen I Love It.
niet alles is mijn smaak maar veel wel, prijzen mogen soms wel wat minder

Anders, namelijk...

ik vind het prachtig, maar te duur om te kopen helaas.:(;)

Ik vind het heel leuk, mijn huis staat er vol mee

:inlove:

Instagram