Recept voor stoofpeertjes met Licor 43

Recept voor stoofpeertjes met Licor 43

Over een paar dagen is het kerst. Nog geen inspiratie voor het dessert? Probeer dan deze stoofpeertjes met Licor 43. Wat wil je nog meer?

Als het aan ons ligt, het ideale kerst-dessert.

5-10 personen

Ingrediënten

  • 10 Gieser Wildeman peren
  • 500 milliliter rode port
  •  300 milliliter Licor 43 Original
  • 150 milliliter honing
  • 3 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 5 kruidnagels
  • 1 bak kaneelijs

Aan de slag

1. Schil de peren en doe ze in een grote kookpan (onderkantje eraf voor de balans).
2. Laat de peren één uur sudderen in een mengsel van port, Licor 43, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagel.
3. Haal de peren uit het mengsel. Voeg bij het mengsel honing toe, om er een stroperige saus van te maken.
4. Giet de saus over de peertjes en serveer het geheel met een bolletje kaneelijs.

Klaar is jouw dessert voor de feestdagen, geniet ervan!

Tip van Vriendin

Stel dat je jarenlang elke week nieuwe recepten ontwikkelt. En deze recepten vervolgens gekookt en beoordeeld worden door duizenden mensen. Dan weet je precies van welke recepten men blij wordt toch? Klopt, en dit boek is het resultaat! In TOP delen Natalia en Walter van Project Gezond 100 toppers van de afgelopen jaren. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TOP

TOP

Natalia Rakhorst, Walter Rakhorst

Lees ook: recept voor Rocky Road 43 (mét marshmallows en chocolade)

Natalia Rakhorst, Walter Rakhorst