Placeholder

Eet je haar lang en gezond

Droom jij van een volle bos lange haren? Ware gezondheid begint van binnen. Vriendin zet de vitaminen op een rij die jouw haar sneller en gezonder laten groeien!

Droom jij van een volle bos lange haren? Ware gezondheid begint van binnen. Vriendin zet de vitaminen op een rij die jouw haar sneller en gezonder laten groeien!

IJzer
IJzer helpt je lichaam om zuurstof naar alle organen en lichaamsdelen te voeren. Laat dat nu net heel belangrijk zijn voor de gezondheid van je haarzakjes! Door genoeg ijzer binnen te krijgen, kun je haaruitval tegengaan en je haargroei een boost geven.
Ijzer zit in: spinazie en andere groene groenten, gedroogde abrikozen, olijven, rood vlees.

Biotine
Veel mensen kennen Biotine als een supplement dat de haargroei stimuleert. Biotine hoef je echter niet in supplementvorm te kopen, je kunt hiervan namelijk genoeg binnenkrijgen uit je eten.
Biotine zit in: noten, bruine rijst, haver (in ontbijtgranen, bijvoorbeeld).

MSM
Producten tegen haaruitval waar MSM in zit, kennen we allemaal. Maar wist je dat je deze stof ook via je voeding binnen kunt krijgen? MSM is een natuurlijke zwavelverbinding die je haar sterker maakt. Het helpt bij de aanmaak van keratine (de belangrijkste bouwsteen van je haren) en is dus onmisbaar voor het versnellen van je haargroei.
MSM zit in: waterkers, kool, bieten, asperges.

Silica en Zinc
Deze mineralen zijn essentieel voor soepel, sterk haar. Je lichaam heeft silica nodig om belangrijke voedingsstoffen te kunnen voeren naar de hoofdhuid. 
Zink versnelt en verbetert de vernieuwing van cellen binnen ons lichaam, zo ook de haarcellen.
Silica zit in: komkommer, mango, groene groenten, bonen, selderij, asperges.
Zinc zit in: oesters, paranoten, eieren, pecannoten.

Vitamine E
Je lichaam heeft voldoende vitamine E nodig om keratine aan te kunnen maken. Deze proteïne voorkomt breekbare, broze haren.
Vitamine E zit in: zonnebloempitten, amandelen, pijnboompitten, gedroogde abrikozen, spinazie, olijven.