Placeholder

Dít is het verschil tussen dag- en nachtcrème

Het klinkt heel logisch: dagcrème gebruik je overdag en nachtcrème smeer je voor het slapengaan op. Maar waarom zou je eigenlijk 2 verschillende crèmes gebruiken?

Verschil dag- en nachtcréme

Een gezichtscrème gebruik je om de huid te beschermen en om te zorgen dat de huid vocht vasthoudt. Het verschil tussen een dag- en nachtcrème zit in de textuur en ingrediënten. Met een dagcrème bescherm je de huid en met een nachtcrème verzorg je de huid.

Dagcrème

Overdag wordt je huid aan allerlei stoffen blootgesteld, zoals airconditioning, uitlaatgassen en uv-straling. Het is dan ook belangrijk om je huid te beschermen. Dagcrèmes bevatten daarom vaak een zonnefilter, antioxidanten en vitamines om beschadiging van je huid tegen te gaan. Daarnaast bevatten dagcrèmes meer water dan een nachtcrème. De crèmes zijn hierdoor lichter en trekken snel in, wat fijn is als je daarna make-up wilt aanbrengen. 

Lees ook: ‘Wat kun je doen om een stralende huid te krijgen?’

Nachtcrème

’s Nachts herstelt en ontspant de huid zich. Het herstelproces verloopt sneller tijdens het slapen en de huid wordt ’s nachts ook niet beschadigd door de zon. Wel verliest de huid gedurende de nacht zo’n kwart liter vocht. Een nachtcrème moet daarom hydraterend zijn en een goede ondersteuning zijn voor het herstelproces. De crème bevat meer voedingsstoffen dan een dagcrème en heeft daarnaast ook vaak verzorgende, voedende en vochtinbrengende ingrediënten. Welke stoffen er in de crème zitten, hangt af van het huidtype waarvoor deze is gemaakt.

Beeld: Getty Images