Placeholder

Koffie als beautyproduct

Een lekker bakkie koffie is ’s ochtends niet verkeerd. Niet alleen als energieboost, maar ook als beautyproduct!

Een lekker bakkie koffie is ’s ochtends niet verkeerd. Niet alleen als energieboost, maar ook als beautyproduct!

Het drinken van koffie blijkt goed voor je. Een kopje zit namelijk bomvol met antioxidanten. Deze zorgen voor een groot anti-agingeffect. Drink het alleen niet de hele dag door, want de cafeïne heeft een slechte invloed op je slaappatroon.

Als je koffie liever niet wilt drinken, dan kun je een afgekoeld kopje gewoon over je haar gooien. Zet dan een extra sterke pot, laat het goed afkoelen en giet het over je haren. Daarna is het uitspoelen en genieten van je glanzende en gezonde haarbos.

Zet jij je koffie nog met een filter? Dan kun je de achtergebleven resten goed gebruiken als scrub. Je kunt je hele huid ermee scrubben en het beste ervan is: het gaat cellulitis tegen! Ook kun je niet gebruikte koffie gebruiken om te scrubben. Meng het dan met een beetje olie.

Je kunt de koffieprut niet alleen als scrub voor je lichaam gebruiken, maar ook als gezichtsmasker. Smeer het prutje op je huid, spoel het af en je hebt een mooi glanzend gezicht. De koffie zorgt ervoor dat je bloedstroming versnelt en afvalstoffen beter worden afgevoerd.