Placeholder

Make-up in de zomer

Heerlijk, de zomer is echt begonnen! En ook al is het zonnetje lekker warm, het is een ramp voor je make-up. Make-up die van je gezicht afglijdt of uitloopt, dat wil je natuurlijk niet. Daarom is het tijd voor wat handige make-uptips voor in de zomer!

Heerlijk, de zomer is echt begonnen! En ook al is het zonnetje lekker warm, het is een ramp voor je make-up. Make-up die van je gezicht afglijdt of uitloopt, dat wil je natuurlijk niet. Daarom is het tijd voor wat handige make-uptips voor in de zomer!

In de zomer dragen vrouwen minder make-up dan in de winter. Dit komt vaak doordat we minder make-up nodig hebben vanwege het lekkere kleurtje dat we hebben gekregen van de zon, of doordat we gewoonweg geen zin hebben om aan de slag te gaan als het zo warm is. Wil je toch graag make-up dragen? Dat kan, maar lees dan wel even de volgende tips:

Tip 1: Begin met het aanbrengen van een goede basis. Een primer en een oogschaduwbasis zorgen ervoor dat je make-up en oogschaduw minder snel uitlopen.

Tip 2: Vergeet nooit om je gezicht te beschermen tegen de zon. De meeste dagcrèmes hebben ook een bepaalde SPF, maar dat is niet voldoende! Smeer daarom je gezicht ook in met zonnebrandcrème. Krijg je er snel een vette huid van zonnebrandcrème? Dan kun je een speciale versie voor je gezicht kopen.

Tip 3: Heb je donkere vlekjes of wallen die je graag wilt camoufleren? Gebruik dan concealer in plaats van foundation. Wil je toch foundation gebruiken, zorg dan dat je die heel zorgvuldig aanbrengt. Kies in de zomer voor een minerale foundation in plaats van een foundation op oliebasis. Door de minerale foundation is je huid in de zon mat en egaal.

Tip 4: Nadat je de basis hebt opgebracht kun je een mooie, zomerse blush aanbrengen. In de winter is een donkerroze of lichrode blush geschikt, maar kies in de zomer liever voor een perzikkleur of een warme roze kleur.

Tip 5: In het zonlicht kun je de mooiste delen van je gezicht laten oplichten. Dit doe je door een highlighter te gebruiken. Gebruik de highlighter op het bot van je wangen, op je wenkbrauwbot en eventueel nog op de brug van je neus en een beetje op je voorhoofd. Zorg ervoor dat je niet teveel gebruikt, want dan krijg je een glimmende huid. Een subtiel laagje is dus genoeg!

Tip 6:  Maak je make-uplook helemaal af met mascara en eventueel eyeliner. Kies voor beide producten een waterproofvariant want oogmake-up smelt heel snel. Of je nu gaat zwemmen, veel bewegen of helemaal niets doen; waterproofproducten zijn een musthave voor in de zomer.