Placeholder

Nagels: ons visitekaartje

Je hoeft geen extravagante kleding te kopen, dure kappers te bezoeken of uren in de sportschool te zweten om uiteindelijk verzorgd voor de dag te komen. Het geheim zit ‘m in iets veel kleiners: je nagels.

Je hoeft geen extravagante kleding te kopen, dure kappers te bezoeken of uren in de sportschool te zweten om uiteindelijk verzorgd voor de dag te komen. Het geheim zit ‘m in iets veel kleiners: je nagels.

Je hebt je haar leuk opgestoken, mooie kleding aangetrokken en een lekker luchtje opgespoten als je naar buiten stapt; klaar voor een gezellig avondje met je vriendin! Daar aangekomen schieten haar ogen naar je nagels: oeps, die ben je vergeten te lakken! En plotseling zie je ook nog een verdwaald velletje. Daar gaat je verzorgde look…

Wat kun je hieraan doen? Heel simpel: zorg ervoor dat je je nagels altijd netjes hebt verzorgd. Als je er het geld voor hebt, kun je heerlijk naar de nagelsalon gaan. Maar je kunt het ook prima zelf doen. Wij geven je tips!

Stap 1: Schoonmaken
Ook als je geen nagellak hebt gebruikt, kun je je nagels het beste even schoonmaken met nagellakremover. Je nagels zijn dan helemaal schoon en de nieuwe nagellak zal extra goed blijven zitten. Je kunt kiezen voor losse wattenschijfjes met nagellakremover, of ‘kant-en-klare’ schijfjes, waar de remover al in zit.

wattenschijfjes roze remover

Stap 2: Vijlen
Wat heeft jouw voorkeur: ronde of rechte nagels? Kies een van de twee en pak vervolgens de vijl op. Vijl één kant op, zodat je nagels niet beschadigen.

vijlen

tap 3: Nagelriemen
Smeer speciale nagelriemolie op je vingernagels om ze nagelriemen zacht te maken. Laat de olie heel even intrekken en duw de nagelriemen vervolgens naar achteren met een wattenschijfje of bokkenpootje. Lukt het niet? Laat het dan even zitten, je moet namelijk niets gaan forceren. All done? Verwijder dan de olie van je nagels met nagellakremover, anders blijft de nagellak niet goed zitten.

groen blauw paars

Stap 4: Aanbrengen van nagellak
Nu zijn je nagels klaar om gelakt te worden! Als je last hebt van groeven in je nagels, kun je het beste even een doorzichtig basislaagje aanbrengen. Dat maakt de structuur van je nagels mooi glad. Daarnaast werkt de doorzichtige basislaag ook goed om te voorkomen dat de kleur van je nagellak in je nagel trekt.

Het kwastje van de nagellak zet je net iets boven de nagelriemen op de nagel. Ga vervolgens naar de nagelriem toe en strijk het naar het uiteinde. Begin aan een kant van je nagel en werk naar de andere kant toe. Ben je niet tevreden over de dekking van de nagellak? Wacht dan tot de eerste laag droog is, en lak er nog een laagje overheen

Extra tip: wil je gladde en glanzende nagels? Gebruik dan de elektrische polijstvijl Silk'n MicroNail. Dit apparaat geeft je binnen enkele seconden perfect verzorgde nagels met een ultraglans als resultaat. Zo hoef je nooit meer handmatig (want vermoeiend!) te polijsten met een polijstblok!.

donker rood roze licht paars roze

Gezondheidsnet
Choose Beauty