Placeholder

Kokosolie als beautyproduct

Je kunt ontzettend veel met kokosolie. Zo is het handig als beautyproduct. Lees hieronder hoe je het kunt gebruiken.

Je kunt ontzettend veel met kokosolie. Zo is het handig als beautyproduct. Lees hieronder hoe je het kunt gebruiken.

1. Oogmake-up verwijderen
Ja, het kan echt! Smeer wat kokosvet op een watje en reinig je ogen. Binnen no time verdwijnt je mascara, oogschaduw en eyeliner. Handig!

2. Droge lippen?
Last van velletjes op je lippen door het winterse weer? Ook hier is kokosvet goed voor. Smeer een klein beetje vet op je lippen en de velletjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

3. Als olie voor je nagelriemen
Wil je je nagelriemen terugduwen met een bokkenpootje? Smeer dan voordat je dat doet, je nagels in met wat kokosolie. Hierdoor worden je nagelriemen vettig en is het terugduwen van je nagelriemen een stuk makkelijker.

4. Scrub, scrub!
Meng 100 gram zeezout door je kokosolie en maak je eigen scrub! De grove deeltjes in het zeezout zorgen dat de dode huidcellen verdwijnen. De olie in het kokosvet voedt de huid.  

5. Massageolie
Verwarm de kokosolie kort in de magnetron en voeg een geurolie toe. Bijvoorbeeld lavendel of munt. Klaar is je zelfgemaakte massageolie.

6. Voor het haar
Last van klitten in je haar? Gebruik in plaats van een conditioner wat kokosolie. Het maakt het haar gladder, zodat je je haar na het wassen makkelijker kunt uitkammen. Zorg wel dat je de kokosolie alleen aanbrengt in de puntjes van het haar. Anders wordt het haar te vet. Ook kun je ervoor kiezen wat kokosolie op droog/pluizig haar aan te brengen. Gebruik de kokosolie dan als serum en verdeel een kleine hoeveelheid over de (droge) puntjes van het haar.