Placeholder

Zo behoud je je gezonde gewoontes!

At jij in de vakantie ook veel fruit? En dronk je met het warme weer je flesje water snel leeg? Wanneer je weer in het werkritme zit, schieten deze gezonde gewoontes er wel eens bij in. Vriendin vertelt je hoe je dit kunt voorkomen.

At jij in de vakantie ook veel fruit? En dronk je met het warme weer je flesje water snel leeg? Wanneer je weer in het werkritme zit, schieten deze gezonde gewoontes er wel eens bij in. Vriendin vertelt je hoe je dit kunt voorkomen.

Eerst water, de rest komt later
Frisdranken en vruchtensappen bevatten veel calorieën, suikers en (fruit)zuren. Deze zijn slecht voor je gewicht en voor je gebit. Begin de dag dus eens met een glas water. Stop een flesje in je tas naar je werk, zet een kan water op tafel met het avondeten en neem een glaasje water bij een wijntje. Simpele handelingen die een groot verschil maken.

2 ons groenten? Maak er 3 van!
Groenten zitten vol vitamines en mineralen en bevatten veel vezels waardoor je zo verzadigd ben. En wat ze niet hebben zijn veel calorieën! Groenten helpen mee aan een goede stoelgang, een mooie huid en gezond haar.

Begin voor het koken met het snijden van reepjes paprika, plakjes komkommer, kerstomaatjes of andere rauwkost. Dit is perfect voor het stillen van de eerste trek.

Sterk is het nieuwe slank
Vergeet de lange sportsessies. Met spieroefeningen als opdrukken, de plank of squats zorg je ervoor dat je er strakker uitziet en je sterker en energieker voelt.

Doe korte maar intensieve sessies van 20 minuten. Met 3 sessies per week zorg je al voor extra spieropbouw. Klik hier voor voorbeelden van buikspieroefeningen.

‘Unpluggen’
We staan continue in contact met de rest van de wereld. Bellen met je telefoon, surfen op het internet of televisie kijken verstoren onze rust. Bewust ‘unpluggen’ geeft je concentratie een boost en zorgt voor ontspanning.

Sluit een half uur voor je naar bed gaat alle beeldschermen af. Computer, televisie en telefoon helemaal uit. Neem je rust of  loop een rondje voor het slapen gaan. Het doet wonderen.

Geef je eten smaak
Voeding met eenvoudige smaken, zoals junkfood en fabriekseten, eet je gemakkelijk door. Kies je voor eten met meer smaak, dan ben je eerder verzadigd. Je kunt je eten op smaak brengen met bijvoorbeeld verse kruiden, specerijen, sojasaus of rode pepers. Dit maakt je eten niet alleen lekkerder, je eet ook ‘vanzelf’ minder.