Placeholder

Zo kom je snel van je verkoudheid af

Heb je een flinke verkoudheid te pakken? Vriendin vertelt je hoe je er snel vanaf kunt komen.

Heb je een flinke verkoudheid te pakken? Vriendin vertelt je hoe je er snel vanaf kunt komen.

Een verkoudheid is vervelend en komt altijd opzetten wanneer het net niet uitkomt. Gelukkig kun je er door wat gezonder te leven snel weer vanaf zijn.

Drink meer water
Het is altijd belangrijk om je lichaam goed te hydrateren. Wanneer je verkouden bent is het verstandig om extra veel water te drinken. Overtollig slijm en afvalstoffen kunnen dan snel en gemakkelijk worden afgevoerd.

Drink je liever geen water, dan kun je ook kiezen voor kruidenthee of vruchtensap.
Koffie, thee en alcohol onttrekken vocht uit het lichaam en hebben dus juist het tegenovergestelde effect.

Eet gezond
Om je weerstand weer omhoog te krijgen, is gezond eten belangrijk. Neem een appel tussendoor in plaats van een vette koek en eet wat meer groenten.

Weinig eetlust door je verkoudheid? Neem dan bijvoorbeeld kip, rijst, soep of salades. Dit zijn lichtere maar complete maaltijden.

Pak je rust
Neem voldoende rust tijdens je verkoudheid. Ga op tijd slapen en probeer ook ’s middags een dutje in te plannen.

Stomen
Het bekende stoombadje werkt ook heel goed bij een verkoudheid. Kook wat water, giet dit in een hittebestendige kom en gooi er wat mentholzalf in (heb je geen mentholzalf, dan helpt pepermunt of kamille ook). Houd je hoofd boven de kom, handdoek over je hoofd en bak heen, en goed proberen in te ademen door je neus. Zo komt het slijm goed los.

Rook en drink niet
Dit klinkt misschien logisch, maar het is voor sommige mensen heel lastig. Sigaretten tasten je luchtwegen aan en zorgen dat de symptomen van een verkoudheid verergeren. Alcohol maakt je moe en zorgt voor een verstoorde nachtrust, waardoor je lichaam niet genoeg rust krijgt.

Blijft je verkoudheid lang aanhouden en gaat het niet over, wat je ook probeert? Ga dan naar de dokter. Er is dan misschien meer of iets anders aan de hand.