Placeholder

Slechte sapjes

Wil jij gezond leven en haal je daarom vaak pakken fruitsap? Dat kun je maar beter laten…

Wil jij gezond leven en haal je daarom vaak pakken fruitsap? Dat kun je maar beter laten…

Fruitsapjes zijn namelijk helemaal niet zo gezond als vaak wordt gedacht. Volgens Oxford-professor Susan Jebb bevatten fruitsappen meestal teveel suiker. In veel gevallen kun je zelfs beter een glas cola drinken!

Wat wel goed is? Een stuk vers fruit. Volgens de professor is fruitsap helemaal niet hetzelfde als vers fruit. Het suikergehalte is in een stuk fruit veel lager dan in een sapje.

Daarnaast neemt je lichaam fruitsap veel sneller op. Dat sap komt dan zo snel in je maag terecht dat je lichaam geen onderscheid meer kan maken tussen een glas cola of jus d’orange. Het is dus beter om gewoon een appel of een peer te eten. Wil je toch een fruitsapje drinken, maar dan wel gezond? Verdun het dan met wat water.
 

Fruitsap is niet alleen voor jezelf erg ongezond, het is ook slecht voor het kindergebit. De meeste ouders bedoelen het goed als ze hun kind fruitsapjes meegeven, maar zo goed is dat dus niet. De suikers tasten de tanden namelijk ernstiger aan dan wanneer een kind een heel stuk fruit eet. Hou het dus maar gewoon bij een appel!