Placeholder

Even lekker snacken

Soms heb je gewoon even zin om lekker te snacken. Helaas lijkt het erop alsof alle ‘makkelijke’ snacks (denk maar aan chips, koekjes of dropjes) het meest ongezond zijn. Gelukkig zijn er ook genoeg gezonde varianten te bedenken.

Soms heb je gewoon even zin om lekker te snacken. Helaas lijkt het erop alsof alle ‘makkelijke’ snacks (denk maar aan chips, koekjes of dropjes) het meest ongezond zijn. Gelukkig zijn er ook genoeg gezonde varianten te bedenken.

Amandelen
Amandelen zijn gemakkelijk en gezond. Deze nootjes bevatten rijk zijn aan vezels en eiwitten, dus je hongergevoel wordt er sterk door verminderd. Als je niet meer dan 14 amandelen eet, blijf je netjes onder de 100 calorieën.

Bananenijs
Wees creatief met banaan en maak er een ijslollie van. Snijd een banaan door de helft, steek er een ijsstokje in, rol de banaan door de magere yoghurt en stop ‘m in de vriezer. Deze snack bevat nog geen 80 calorieën: verantwoord genieten dus.

Bosbessen smoothie
Denk je dat het veel moeite kost om een smoothie te maken? Think again! Je alleen maar een deel magere yoghurt met twee delen diepvriesvruchten (zoals bosbessen) te mixen tot een vloeibaar geheel. Dit gezonde drankje bevat veel calcium en antioxidanten. En omdat het drankje best koud is, drink je langzamer en ben je sneller verzadigd. Daarnaast ziet het er ook nog eens superleuk uit!

Druiven
Druiven zitten vol met water, waardoor je snel een vol gevoel krijgt. Ze zijn ook nog eens een goede bron voor vitamine K en vezels. Een bakje druiven bevat ongeveer 60 calorieën.

Gebakken appel
Een ‘gewone’ appel is gezond, maar is ook maar zo ‘gewoon’. Je kunt deze snack lekkerder maken door ze te bakken en eventueel wat kaneel toe te voegen. De smaak wordt dan een stuk zoeter, terwijl de vezels en vitaminen behouden blijven.

Pistachenoten
Pistachenoten bevatten vet, maar zijn zeker niet slecht voor je. Na het eten van 20 pistachenoten krijg je ongeveer 80 calorieën binnen en minder dan een gram onverzadigd (= goed) vet. Pistachenoten zijn bovendien rijk aan eiwitten, vezels en verschillende belangrijke vitaminen en mineralen. Eet ze rauw of geroosterd zonder zout, zodat je niet teveel zout binnenkrijgt.

Yoghurt met zonnebloempitten
Als je een theelepel zonnebloempitten door een bakje magere yoghurt mixt, heb je zeker een gezonde snack te pakken. De zonnebloempitten geven een lekkere bite aan de yoghurt en bevatten slechts 19 calorieën. Net als bij de pistachenoten kun je het beste voor de ongezouten variant kiezen, zodat je niet teveel zout binnenkrijgt.

Bron
Gezondheidsnet