Placeholder

Video’s van simpele meditatie oefeningen

Je hebt bijna vakantie, maar je bent er nu al zo aan toe… Geen nood: met deze kant-en-klare meditatietechnieken ben je zen in een zucht.

Je hebt bijna vakantie, maar je bent er nu al zo aan toe… Geen nood: met deze kant-en-klare meditatietechnieken ben je zen in een zucht.

Mediteren wordt vaak gezien als iets zweverigs of tijdrovends. Maar dat hoeft helemaal niet. Met deze makkelijke video's maak je kennis met meditatie.

In Vriendin 23 vind je nog 12 makkelijke oefeningen. 

Voorbeelden van geleide-fantasie-meditaties

Muziek voor het verminderen van stress en spanning

Met slaapmeditatie verbeter je je slaapkwaliteit en dus je nachtrust

Slaap je slecht?  Doe de yoga-nidra-meditatie 
Yoga nidra is een oude meditatievorm waarbij het lijkt of je slaapt, terwijl je mind juist heel wakker en alert is en je lichaam in een diepe ontspanning komt. De yoga-nidra-meditatie doe je liggend op de grond of bed, zonder hoofdkussen. Deze meditatie is een combinatie van visualisaties, intenties, ademwerk en een bodyscan. En alle gedachten en gevoelens die voorbijkomen laat je gaan zonder dat je er aandacht aan geeft of er iets mee doet. Eén uurtje yoga nidra-meditatie kan wel voelen als drie uur slaap. Het proberen waard, toch? Kies een geluidsfragment dat je prettig vindt om in een diepere ontspanning en alertheid te komen. Dit bijvoorbeeld.