Placeholder

Ingrid hoort oorsuizen: ‘Het geluid is nu als een trouwe vriend’

Tinnitus, het chronisch horen van oorsuizen of een vervelende piep, is een moeilijk onderwerp. Lezeres Ingrid heeft tinnitus en vertelt hoe ze het leerde accepteren.

Tinnitus, het chronisch horen van oorsuizen of een vervelende piep, is een moeilijk onderwerp. Lezeres Ingrid heeft tinnitus en vertelt hoe ze het leerde accepteren.

Door vierentwintig uur per dag geluiden te horen, kun je enorm in strijd komen met jezelf. Hoe accepteer je het? Wat is de oorzaak en hoe leg ik het uit aan mijn omgeving? Wij proberen je met verschillende blogs antwoord te geven op deze vragen. Gelukkig hebben ook veel mensen geleerd hoe ze ermee moeten omgaan. Daarom deelt Ingrid hieronder haar tip.

Lees ook: Tinnitus genezen? Dit kun je tegen oorsuizen doen

Ingrid: ‘Ik leerde mijn aandacht te verleggen’

Ingrid hoort al jaren een sissende ruis en deelde haar verhaal met ons. “In eerste instantie was ik best paniekerig over mijn tinnitus, want ik zou nooit meer stilte in mijn hoofd ervaren. Uiteindelijk besloot ik vriendjes te worden met dit geluid. Ik dacht, als dit niet weggaat, beschouw ik het als trouwe vriend.”

“Door dit besluit was de tinnitus niet meer zo duidelijk aanwezig. Hoe meer aandacht het krijgt, hoe harder het klinkt.”

Lees ook het verhaal van Marjan. Zij kreeg tinnitus door stress en haar tandarts vond een oplossing.

De week van het Oorsuizen

In februari (4-9 februari) is het daarom de Week van het Oorsuizen, een initiatief van Stichting Hoormij. Zij organiseren dit jaar voor de 5e keer op rij deze week om meer duidelijkheid te geven over tinnitus.

Last van oorsuizen? Je staat er niet alleen voor!

Als je tinnitus hebt, ben je gelukkig niet verloren. Er is hulp. Zo kan een KNO-arts uitleggen waar de geluiden vandaan komen en hoe je met de tinnitus leert omgaan. Dit geeft wat meer duidelijkheid. Praat hieronder mee met andere lezeressen. Wil je meer informatie lezen? Lees ons artikel: Hoe klinkt jouw tinnitus?