Placeholder

Gezonder in 10 minuten (dat kan!)

Je gezondheid een boost geven? Deze tips kosten je hooguit tien minuten, maar het gezonde gevoel daarna duurt een stuk langer!

Je gezondheid een boost geven? Deze tips kosten je hooguit tien minuten, maar het gezonde gevoel daarna duurt een stuk langer!

Superdutje
Minder stress, creatiever, alerter en nieuwe energie; een kort middagdutje van tien minuten, de powernap, levert veel op. Na zo’n superdutje werk je namelijk een stuk efficiënter. Let op: een powernap helpt niet om structureel slaaptekort in te halen.

Lunchwandelen
Het lijkt nauwelijks de moeite, tien minuten wandelen, maar onderzoekers van het Pennington Biomedical Research Center in Louisiana zagen de gezondheid van proefpersonen die dit deden, aanzienlijk verbeteren. Zeker doen dus. Parkeer desnoods je auto wat verder weg…

Kijk iets grappigs
We schateren steeds minder. Zonde, want lachen doet veel goeds voor je. Het vermindert de hoeveelheid stresshormonen in je lijf, en er wordt meer van het geluksstofje endorfine aangemaakt. Geen vriendin bij de hand om mee te lachen? Op YouTube vind je genoeg hilarische dierenfilmpjes, bloopers en stukjes cabaret. De video van Arjan Lubach over de nieuwe Amerikaanse president Trump bijvoorbeeld, wij blijven keer op keer om deze video lachen. 

In Vriendin 4 (vanaf vandaag in de winkels) vind je nog 7 handige tips.