×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

4x eten dat helpt bij het afvallen

4x eten dat helpt bij het afvallen
16.01.2017 -

Wil je graag een paar kilo kwijt? Deze voedingsmiddelen helpen je daarbij.


1. Volkoren granen
Het werkt omdat… volkoren granen vezels bevatten die de spijsvertering stimuleren en die ervoor zorgen dat vet minder snel wordt opgenomen door het lichaam. Wetenschappelijk onderzoek van Penn State University wijst uit dat mensen die dagelijks volkoren brood eten gemiddeld 24 procent minder buikvet hebben dan mensen die wit brood eten.

Gebruikswijze Eet dagelijks volkoren producten, zoals zilvervliesrijst, roggebrood of volkoren pasta.

2. Walnoten
Het werkt omdat… walnoten boordevol gezonde meervoudige onverzadigde vetzuren zitten, waardoor het de perfecte hongerstiller is. In walnoten zitten ruim twee keer zo veel antioxidanten dan in andere noten.

Gebruikswijze Eet niet meer dan drie eetlepels walnoten per dag, omdat ze veel calorieën bevatten. Strooi walnoten over je salade, door de stamppot of eet ze als tussendoortje.

3. Granaatappel
Het werkt omdat… granaatappel de vetzuren in het bloed verlaagt. En vetzuren stimuleren vetopslag. De veelbelovende conclusie van Schotse onderzoekers van de universiteit van Edinburgh luidt dat je door het eten van granaatappel dertig dagen minder risico loopt op het ontwikkelen van vetcellen in de onderbuik. Daarbij onderdrukt granaatappel je hongergevoel dankzij het stofje polyfenol.

Gebruikswijze De schil is niet eetbaar, de pitjes wel. Snijd de granaatappel in vieren en lepel de pitjes eruit. Deze kun je zo eten, maar ze zijn ook lekker in een smoothie.

4. Water
Het werkt omdat… Oké, water hoort eigenlijk niet in het rijtje voedingsmiddelen thuis, maar het is ontzettend belangrijk als je wilt afvallen. Het drinken van water helpt om overgewicht kwijt te raken, doordat het je spijsvertering actief houdt en afvalstoffen afvoert. Deze afvalstoffen komen vrij wanneer opgeslagen lichaamsvet wordt verbrandt.

Gebruikswijze Drink in de periode dat je gewicht verliest twee tot drie liter water, verspreid over de dag. Tip: Voorkom dat je dorst krijgt, want je lichaam kan de dorstprikkel verwarren met honger en het verkeerde signaal afgeven, waardoor je meer gaat eten.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer
5 tips om je blik te verruimen

11.08.2017 - Is jouw leven soms wat chaotisch? Lees dan deze 5 tips.

Lees meer
Eerste hulp bij wagenziekte

07.08.2017 - Dol op autovakantie's maar snel wagenziek? Dan ben jij bekend met misselijkheid, duizelig zijn, zweten en hoofdpijn. We geven tips voor een fijnere reis.

Lees tips
Zet je lichaam in de slankmodus met deze oefeningen

29.06.2017 - Ben jij al bikini-klaar voor de vakantie? Zo zet je je lichaam snel in de slankmodus.

Lees meer
3 vragen over hyperventilatie + winactie

29.06.2017 - Hyperventilatie is meer dan alleen een kwestie van verkeerd ademhalen. Stress, perfectionisme en een negatief zelfbeeld spelen een grotere rol dan je denkt.

Lees meer
Zo houd je wespen uit je buurt en verhelp je een wespensteek

26.06.2017 - Wil je een wesp op afstand houden, dan heeft het geen zin om om je heen te slaan of weg te rennen. Hoe houd je wespen dan wel uit je buurt? En wat als je wel gestoken bent?

Lees meer
Wat je zou moeten weten over de gezondheid van je man

15.06.2017 - Zeg eens eerlijk: hoe vaak gaat jouw man naar de huisarts? Vast minder vaak dan jij. Jammer, want daardoor loop hij meer risico's...

Lees meer
Video's van simpele meditatie oefeningen

11.06.2017 - Je hebt bijna vakantie, maar je bent er nu al zo aan toe... Geen nood: met deze kant-en-klare meditatietechnieken ben je zen in een zucht.

Video
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64 |