×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

4x eten dat helpt bij het afvallen

4x eten dat helpt bij het afvallen
16.01.2017 -

Wil je graag een paar kilo kwijt? Deze voedingsmiddelen helpen je daarbij.


1. Volkoren granen
Het werkt omdat… volkoren granen vezels bevatten die de spijsvertering stimuleren en die ervoor zorgen dat vet minder snel wordt opgenomen door het lichaam. Wetenschappelijk onderzoek van Penn State University wijst uit dat mensen die dagelijks volkoren brood eten gemiddeld 24 procent minder buikvet hebben dan mensen die wit brood eten.

Gebruikswijze Eet dagelijks volkoren producten, zoals zilvervliesrijst, roggebrood of volkoren pasta.

2. Walnoten
Het werkt omdat… walnoten boordevol gezonde meervoudige onverzadigde vetzuren zitten, waardoor het de perfecte hongerstiller is. In walnoten zitten ruim twee keer zo veel antioxidanten dan in andere noten.

Gebruikswijze Eet niet meer dan drie eetlepels walnoten per dag, omdat ze veel calorieën bevatten. Strooi walnoten over je salade, door de stamppot of eet ze als tussendoortje.

3. Granaatappel
Het werkt omdat… granaatappel de vetzuren in het bloed verlaagt. En vetzuren stimuleren vetopslag. De veelbelovende conclusie van Schotse onderzoekers van de universiteit van Edinburgh luidt dat je door het eten van granaatappel dertig dagen minder risico loopt op het ontwikkelen van vetcellen in de onderbuik. Daarbij onderdrukt granaatappel je hongergevoel dankzij het stofje polyfenol.

Gebruikswijze De schil is niet eetbaar, de pitjes wel. Snijd de granaatappel in vieren en lepel de pitjes eruit. Deze kun je zo eten, maar ze zijn ook lekker in een smoothie.

4. Water
Het werkt omdat… Oké, water hoort eigenlijk niet in het rijtje voedingsmiddelen thuis, maar het is ontzettend belangrijk als je wilt afvallen. Het drinken van water helpt om overgewicht kwijt te raken, doordat het je spijsvertering actief houdt en afvalstoffen afvoert. Deze afvalstoffen komen vrij wanneer opgeslagen lichaamsvet wordt verbrandt.

Gebruikswijze Drink in de periode dat je gewicht verliest twee tot drie liter water, verspreid over de dag. Tip: Voorkom dat je dorst krijgt, want je lichaam kan de dorstprikkel verwarren met honger en het verkeerde signaal afgeven, waardoor je meer gaat eten.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
6 gezondheidsfeitjes over de pompoen

12.11.2017 - Het is herfst en de pompoenen vliegen om onze oren. Maar wist je ook dat pompoen hartstikke gezond is? De handigste feitjes over deze oranje groente delen we graag. Lees je mee?

Lezen
4x spullen die je niet in de badkamer mag bewaren

21.10.2017 - In de badkamer is het heerlijk warm, maar ook vochtig. Sommige spullen kunnen niet zo goed tegen die warmte en vocht.

Lees meer!
3x eten dat helpt bij het afvallen

19.10.2017 - Wil je graag een paar kilo kwijt? Deze voedingsmiddelen helpen je daarbij.

Lees meer
Vaginale droogheid, nog steeds een taboe

18.10.2017 - Wanneer de huid in en rondom de vagina te droog wordt, voelt de huid ongemakkelijk aan, zoals een droog, brandend of geïrriteerd gevoel, pijn bij het vrijen of bewegen en/of jeuk. Verandering in de hormoonhuishouding kan ervoor zorgen dat de huid van de vagina te dun en te droog wordt. Wanneer de huid van de vagina te droog wordt heb je meer kans op irritatie en infectie. Het is dus zaak de huid van de vagina niet te laten uitdrogen.

Lees meer

1

Boost je weerstand

08.10.2017 - Tijdens de koude wintermaanden kun je eerder verkouden of ziek worden. Tijd om nu alvast je weerstand een boost te geven. Gelukkig kun je zelf een aantal dingen doen om je weerstand te verbeteren:

Lees meer

1

Zo kom je van je koude voeten af

02.10.2017 - Steeds maar weer koude voeten? We geven tips.

Lees meer
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |