Placeholder

Video: make-up look door Mifa’s studio

Ter ere van het tweede seizoen van Rachel Hunter’s Tour of Beauty volgde journalist Annabel een make-up workshop bij Mifa’s studio. Weten hoe je een prachtige look creëert? Bekijk dan de video en lees de tips!

Ter ere van het tweede seizoen van Rachel Hunter’s Tour of Beauty volgde journalist Annabel een make-up workshop bij Mifa’s studio. Weten hoe je een prachtige look creëert? Bekijk dan de video en lees de tips!

Stap 1. Oogschaduwbasis
Een oogschaduwbasis zorgt ervoor dat je oogschaduw de hele dag goed blijft zitten en de kleuren mooi opvallen. Vooral als je hangende oogleden hebt, kan oogschaduw al vrij snel gaan glijden. Met oogschaduwbasis zit het de hele dag goed. 

Stap 2. Oogschaduw
Voor deze look koos ik voor een donkere kleur en een lichtere kleur die op elkaar aansluiten. Vervolgens breng je de donkere kleur boven je wimperrand aan en de lichtere kleur op het ooglid. De truc om een mooie ooglook te creëren is ‘blijven blenden!’ Je wil namelijk niet dat mensen zien waar de oogschaduw begint en de kleuren moeten mooi in elkaar overlopen.  

Stap 3. Eyeliner
Voor de eyeliner heb ik gebruik gemaakt van een eyeliner met een vilten tip in stiftvorm. Dit is voor beginners de makkelijkste variant om aan te brengen. Zodra je een wat vastere hand hebt, kun je ook vloeibare eyeliner in een flesje of gel eyeliner uitproberen. De beste manier een strakke lijn te zetten is om kleine korte strookjes te maken. Wil je een wing? Zet hem dan als verlenging van je onderste ooglid. 

Stap 4. Primer 
Je gezicht primen is een must. Een primer zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten. Het voorkomt dat je makeup zich in plooien of rimpeltjes gaat ophopen. De primer vormt een laagje op je huid waaraan de makeup zich hecht. Hollandse glorie, beautyvlogger Nikkietutorials, heeft ontdekt dat Nivea aftershave balsem voor mannen perfect werkt als primer. Ik heb dat dan ook rijkelijk op mijn gezicht gesmeerd voordat we verder gingen met foundation. 

Tekst gaat verder onder de video. 


 

Stap 5. Foundation
Vervolgens bracht ik een vloeibare foundation aan met een foundationkwast. De juiste kleur foundation kiezen is het allerbelangrijkst. Zolang je niet de goede kleur draagt, zal de foundation onnatuurlijke ogen. Om de juiste kleur te kiezen moet je de juiste ondertoon kiezen en de juiste intensiteit. Je kunt het beste naar een make-up counter gaan en advies vragen. 

Stap 6. Concealer
Dan bracht ik concealer aan in een driehoeksvorm onder de ogen. Een streep op je neusbrug, een waaier op je voorhoofd en een paar stroken op je kin. Dit is niet alleen om plekjes en donkere kringen te verbergen, maar ook om deze plekken te highlighten. Concealer kun je met een kwast aanbrengen, maar mag ook met je vingers. Door de warmte van je vingers, blend de concealer goed in je huid en blijft deze veel beter zitten. Vervolgens kun je alles met een beautyblender goed blenden. 

Stap 7. Contouren
Deze stap zullen veel vrouwen eng vinden of al snel te veel, maar contouren zorgt ervoor dat jouw sterke gelaatstrekken worden versterkt. Ook is nadat je je basis hebt aangebracht, de balans van licht en donker weg in je gezicht. Met contouren breng je vorm terug in je gezicht en benadruk je verschillende punten door middel van donkere kleuren toe te voegen aan je make-up. De beste en makkelijkste manier om te contouren is om de vorm van een 3 aan te houden. Begin vanaf je haarlijn, langs de slapen, onder de jukbeenderen, terug en dan naar beneden langs je kaaklijn. 

Stap 9. Mascara 
Mascara gebruiken we om de wimpers te kleuren en te accentueren. Heb je niet zulke mooie gekrulde wimpers van jezelf? Gebruik van tevoren een wimperkruller. 

Stap 10. Wenkbrauwen
Voor je wenkbrauwen koos ik een kleur die gelijk is aan je eigen wenkbrauwen. Dit kan in de vorm van een potlood zijn of dipbrow. Hiermee kleur je je wenkbrauwen in, zodat ze meer naar voren komen op je gezicht. 

Stap 11. Lippen
Voor de lippen kozen voor een neutrale peachy kleur en vervolgens deed ik een lipgloss eroverheen. Lippenstift kan een vrij neutrale look, kleur geven. Heb je al een wat heftigere ooglook dan kun je het beste voor een nude tint lippenstift gaan. Heb je een feestje? Knalrode lippenstift doet het dan goed.

Het tweede seizoen van Rachel Hunter's Tour of Beauty is te zien vanaf zondag 10 september om 21.00 uur op Fine Living.