Placeholder

Verschillende soorten eczeem en oplossingen

Jeuk, schilfers, rode plekken… eczeem kan ontzettend vervelend zijn. Er bestaan verschillende soorten eczeem en gelukkig ook verschillende oplossingen.

Jeuk, schilfers, rode plekken… eczeem kan ontzettend vervelend zijn. Er bestaan verschillende soorten eczeem en gelukkig ook verschillende oplossingen.

Bij wie komt eczeem voor?
Er zijn verschillende vormen van eczeem. Constitutionele eczeem komt het meest voor bij kinderen en is zeer waarschijnlijk erfelijk. De huiduitslag ontstaat meestal op de warme plekken van je lichaam, zoals de binnenkant van de ellebogen, in de knieholten, bij de enkels of nek en rond de ogen. Sommige kinderen groeien er vanzelf overheen, maar anderen blijven er last van hebben. Volwassenen hebben vaker last van contacteczeem. Je krijgt huiduitslag door contact met bepaalde stoffen (zoals bijvoorbeeld geurstoffen, edelstenen of rubber) waar je overgevoelig voor bent. Over deze eczeemsoort kun je niet heen groeien, wel kan het eczeem minder worden als je niet in contact komt met de stof waar je huid heftig op reageert.

Dit helpt tegen eczeem: 

• MSM-poeder zit vol zwavel. Dit zorgt ervoor dat je lichaam giftige stoffen sneller kan kwijtraken wat de kans op eczeem kan verminderen.

• Mix een glas appelazijncider met een glas water en dep dit met een wattenpad op je huid om eczeemplekken én jeuk te verminderen.

• Droog je na het douchen of nemen van een bad niet af, maar smeer je huid in met een ongeparfumeerde huidlotion of crème om uitdrogen van je huid te voorkomen.

• Kokosolie hydrateert en beschermt je huid tegen schadelijke stoffen van buitenaf, wat de kans op eczeem kan voorkomen.