Placeholder

5 redenen om pure chocola te eten

Ook zo dol op chocola? Goed nieuws, want kies je voor de pure variant dan ben je ook nog eens goed bezig. Kom maar door met die reep!

Ook zo dol op chocola? Goed nieuws, want kies je voor de pure variant dan ben je ook nog eens goed bezig. Kom maar door met die reep!

Reden 1 – Pure chocola is gezond
Je denkt misschien dat je enorm aan het cheaten bent, maar pure chocola is echt niet zo ongezond als je denkt. Het zit namelijk vol vitaminen en mineralen, waaronder:
-Vitamine A: verhoogt je weerstand
-Vitamine B: geeft je energie en zorgt voor een goede weerstand van je hart
-Kalium en calcium: helpen met het behouden van een goede bloeddruk
-Koper en ijzer: houden je bloed gezond en zijn ook weer goed voor je weerstand
-Zink: is goed voor je geheugen Goed om te weten: hoe donkerder, hoe gezonder. Pure chocola met 70 of 80 procent cacao bevat meer gezonde stoffen dan chocola met maar 50 procent cacao, omdat aan die laatste meer suiker is toegevoegd. 

Reden 2 – Chocola beschermt
Pure chocola bevat flavonoïden, dit zijn antioxidanten die de schadelijke stoffen in je lichaam bestrijden. Ook zou je minder kans hebben op hart- en vaatziekten als je wekelijks een stukje pure chocola eet. Maar maak nu niet meteen een vreugdedansje, want te veel chocola is natuurlijk niet goed voor je gezondheid. Eet maximaal 200 gram pure chocola per week. Dat zijn toch nog twee van die dunne extra-puur-repen, dus een klein hoeraatje is hier wel op z’n plaats! 

Reden 3 – Chocola is goed voor je humeur 
Je hebt vast weleens gehoord dat chocola gelukkig maakt, dit komt door het stofje endorfine dat erin zit. Maar chocola zorgt ook dat je minder last hebt van pijn en stress. Dus heb je even een stressmomentje? Neem dan een stukje chocola. 

Reden 4 – Chocola helpt bij afvallen
Wist je dat pure chocola helpt bij het afvallen? Dit komt doordat cacao je eetlust vermindert. Daarnaast bevat het gezonde vetten die geen invloed hebben op je cholesterol. 

Reden 5 – Chocola maakt je huid mooi
Dacht jij pukkels te krijgen van chocola? Duitse onderzoekers kwamen erachter dat je huid juist mooier wordt als je geregeld pure chocola eet. Na drie maanden zou chocola beschermen tegen uv-straling, zorgen voor meer zuurstof in je bloed en je huid hydrateren. Het resultaat? Een gezondere, stralende huid.