Placeholder

8 tips bij het dragen van een witte broek

Een witte broek kan zowel in de winter als in de zomer leuk staan, áls je ‘m tenminste op de juiste manier draagt. Vriendin geeft tips!

Een witte broek kan zowel in de winter als in de zomer leuk staan, áls je ‘m tenminste op de juiste manier draagt. Vriendin geeft tips!

1. Regel nummer één: je witte broek moet vlekkeloos en perfect gestreken zijn.

2. Regel nummer twee (maar net zo belangrijk als één): hij moet perfect passen en vooral niet te veel tekenen. Ga voor de juiste maat en kies je ondergoed met zorg. Het mooist is het als je er een huidkleurig klein slipje onder draagt zodat de onderbroek niet te zien is.

3. Houd er rekening mee dat wit, in tegenstelling tot zwart, niet echt slank afkleedt. Kies daarom de juiste volumes in je outfit. Op een strakke broek kan een wijdere top of blouse prima, en een wijde broek kun je beter met een strakker topje combineren. Draag je witte broek met hoge hakken, zodat je langer (en dus slanker) lijkt.

4. Strak of wijd? Wat jij wilt. Een strakke witte broek staat pittig met een romantisch topje, misschien wel een kort jasje of gilet, een grote ketting en een paar hoge hakken. Een wijde witte broek staat superchic met een klassieke blouse. Pas op met witte bandplooibroeken en broeken met opgestikte zakken. Zoals gezegd, kleedt wit niet slank af dus je wilt geen extra volume op plaatsen waar je zelf al volume hebt.

5. Linnen of katoen? Linnen voor een koloniale, romantische look. Onberispelijk, fris katoen voor een moderne glamourlook. Wit spijkergoed is ideaal voor degenen die ook in de zomer maar moeilijk zonder hun geliefde jeans kunnen.

6. Combineer wit met wit. Draag er dus gerust een witte blouse of wit topje op en maak het geheel af met witte accessoires. Vooral mooi als je al een goudbruin tintje hebt. Broekpakken zijn ook weer helemaal in de mode en staan in de zomer erg mooi.

7. Je witte broek combineren met een gestreepte top geeft een zomerse look. Draag hier dan platte sandalen of witte ballerina’s bij.

8. Een ruimvallende witte broek met een hoge taille, zoals we die deze zomer veel zien, geeft je iets heel vrouwelijks. Draag er een chic topje op en ga voor een supergrote, retro zonnebril. Cool!

Kijk in Vriendin 9 voor nog meer leuke, witte kledingstukken en combinaties.