Placeholder

5 manieren om een sok te hergebruiken

Raak jij ook vaak sokken kwijt in de was? Gooi een enkele sok niet weg, maar hergebruik ‘m op een van deze manieren.

Raak jij ook vaak sokken kwijt in de was? Gooi een enkele sok niet weg, maar hergebruik ‘m op een van deze manieren.

Verwijder vieze luchtjes
Vul je sok met gemalen koffiebonen en hang ‘m op in je kast. De koffie absorbeert vieze luchtjes waardoor jouw kast minder muf ruikt. Je kunt er ook een geurzakje van maken door er bijvoorbeeld lavendeltakjes in te doen.

Bescherm je telefoon
Nog geen telefoonhoesje? Je kunt je telefoon makkelijk beschermen door hem in een sok te stoppen. Dit kan ook heel goed werken als extra bescherming als je wél al een hoesje hebt.

Maak er een coffee-sleeve van
Voor een hittebeschermer die er wat leuker uitziet dan karton, kun je een sok verknippen. Je knipt heel makkelijk de top (met het elastiek) eraf en maakt je coffee-sleeve nog leuker met knopen en andere frutseltjes.

Maak er mee schoon
Een sok bevestig je makkelijk aan een stok, waardoor je er spinnenwebben mee weg kan halen. Of maak hem nat en neem je planten ermee af. Ook is een natte sok heel handig voor het schoonmaken van de luxaflex.

Bescherm je houten vloer
Als je even geen viltjes bij de hand hebt, kun je je vloeren makkelijk beschermen tegen je meubels door sokken om de poten te doen. Dit staat natuurlijk wel een beetje gek, dus zorg er wel voor dat die viltjes er komen.