Placeholder

Een must in je kast: de spijkerbroek

Bepaalde kledingstukken móet je gewoon in je kast hebben. Zo ook een perfecte spijkerbroek. Hoe je een mooi zittend exemplaar uitzoekt, vertelt Vriendin je.

Bepaalde kledingstukken móet je gewoon in je kast hebben. Zo ook een perfecte spijkerbroek. Hoe je een mooi zittend exemplaar uitzoekt, vertelt Vriendin je.

Een goedzittende spijkerbroek hangt natuurlijk af van je figuur. Ben jij benieuwd wat jouw figuur is? Vriendin legt in dit artikel de verschillen uit.

Een peervormig figuur
Je kunt het beste gaan voor een spijkerbroek met een hoge taille. Zo wordt de nadruk gelegd op je slanke taille en worden je brede heupen minder geaccentueerd. Een licht uitlopende spijkerbroek helpt om je lichaamsvorm in balans te brengen. Kies voor een donkere wassing om je benen langer te laten lijken en probleemgebieden te verbergen.

Een appelvormig figuur
Zoek een spijkerbroek met een middentaille (tussen een heupbroek en hoge taillebroek in). Knopen en ritsen zorgen voor meer dikte bij je buik, dus probeer een broek te vinden zonder deze details. Een spijkerbroek van stretchstof is heel fijn bij appelvormige lichamen. Een rechte pijp is het beste, maar slim of skinny kun je ook hebben.

Een zandloperfiguur
Je kunt zowel een heup- als taillebroek hebben. Rechte pijpen laten je benen langer lijken en een slim cut werkt ook heel goed. Kies voor zware denimstof met een beetje stretch in een donkere kleur.

Een recht figuur
Vrouwen met een rechte vorm kunnen bijna alle broeken dragen. Heup- of middeltaille broeken kun je het beste hebben. Kies voor details op de kontzakken en broekzakken als je meer ronding wilt creëren.