Leuke dingen doen

Uittip: Kannen en Kruiken

Houd jij van een lekker wijntje of een speciaal biertje? En het liefst onder het genot van livemuziek en goed eten? Houd dan de komende twee weekenden je agenda vrij want het speciaal bier en wijn festival ‘Kannen & Kruiken’ strijkt neer in Amersfoort en Maastricht.

Kannen & Kruiken heeft zo’n honderd verschillende bieren en dertig verschillende wijnen, dus liefhebbers kunnen hun hart ophalen. Een goede bodem voor al dit lekkers leg je bij de verschillende foodtrucks, verspreid over het festivalterrein. Daarnaast verwennen livebands en DJ’s je oren. De toegang is gratis, muntjes voor drankjes kosten € 2,75.

Proeverijen
In samenwerking met Proeflokaal ‘De Koperen Hond’ worden er ook elke dag proeverijen gehouden. Zo kun je dus meer leren over wijnen en speciaal bieren. Reserveren is mogelijk op het festival.

Milieuvriendelijk
Bij je eerste drankje betaal je eenmalig een muntje voor een glas. Bij elk volgend drankje lever je het glas in bij de bar voor een schoon exemplaar. Je kunt na het festival de beker mee naar huis nemen of achterlaten; dan wordt het op een volgende editie opnieuw gebruikt. Door deze actie worden tienduizenden plastic bekers bespaard en zo draag je je steentje bij aan een schoner milieu.

Agenda
10 t/m 13 Augustus Amersfoort
17 t/m 20 Augustus Maastricht

Openingstijden
Donderdag 15.00 – 23.00 uur
Vrijdag 15.00 – 01.00 uur
Zaterdag 13.00 – 01.00 uur
Zondag 13.00 – 22.00 uur

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram